search
'The Witcher': Iedereen die op Ciri jaagt op een rij
Series / Featured

'The Witcher': Iedereen die op Ciri jaagt op een rij

The Witcher seizoen 3 vertelt een pakkend verhaal over de jacht op Ciri.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Witcher draaide in seizoen 1 nog om de afzonderlijke verhalen van Geralt of Rivia, Yennefer of Vengerberg en Ciri. Maar in seizoen 2 zagen we dat Ciri en Geralt aan elkaar verbonden waren en in seizoen 3 zullen ze nog meer aan elkaar verbonden zijn, namelijk alledrie!

Dat hebben ze ook wel nodig, want in The Witcher zit iedereen achter Ciri aan. Zij is specialer dan ze zelf misschien wel gedacht had, wat komt door haar Elder Blood en de mysterieuze krachten die ze heeft. In seizoen 3 wordt ze dus opgejaagd en in dit artikel vertellen we je door wie allemaal.

Nilfgaard & The White Flame: de White Flame bleek de vader van Ciri te zijn, Emhyr van Emries, ook wel 'Duny', de echtgenoot van Pavetta. Waarom hij precies achter zijn dochter aan zit en haar opjaagt is niet zeker, maar het heeft vermoedelijk te maken met een profetie waaruit blijkt dat zijn zoon Elder Blood heeft en het Continent zal overheersen. Ciri heeft dat, dus wellicht dat zij zijn kind moet krijgen.

Francesca Findabair & The Elves: seizoen 2 dook dieper in de verhalen van de elfen. Zij worden door iedereen gehaat, allemaal door hun complexe verhaal. In seizoen 2 herbouwen elfen hun gemeenschap en zoeken ze een permanent(er) thuis. Francesca kreeg in The Witcher een kind, maar dat werd vermoord. Aan het einde van seizoen 2 hoorde ze over Ciri en haar bloed, en besloot ze haar te zoeken.

The Brotherhood of Sorcerers: Triss deelde haar informatie en kennis over Ciri met Tissaia, die het weer deelde met Vilgefortz. Die besloot dat het tijd was om Ciri te vinden, zodat ze vervolgens gebruikt kon worden om alle oorlogen te stoppen.

Lydia van Bredevoort & Rience: Lydia is een tovenares die voor een mysterieuze werkgever werkt en Ciri probeert te pakken. Daarvoor heeft ze de hulp van Rience, die verboden magie gebruikt.

The Wild Hunt: de gevaarlijkste toevoeging aan de lijst van vijanden die op Ciri jagen in The Witcher seizoen 3. Deze groep jaagt door de lucht op ondode paarden en wordt gezien als het teken van komende oorlog. Zij komen van een andere wereld en kunnen door tijd en ruimte reizen en willen Ciri vangen en Elder Blood weer terugbrengen naar hun eigen soort.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen