Recap 'Lord of the Rings: The Rings of Power' (aflevering 4)

Recap Lord of the Rings: The Rings of Power S01E04

Lord of the Rings: The Rings of Power beweegt tergend traag door seizoen 1.

Jim Pedd, 18 september 2022 10:47

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Elke week zetten we de belangrijkste ontwikkelingen in de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power voor je op een rij. Deze week valt eigenlijk op dat de serie elke week hetzelfde doet: er gebeurt vrijwel niets.
We duiken per verhaallijn in de belangrijkste gebeurtenissen.

Galadriel en Halbrand
Deze aflevering begint ermee dat we een profetische droom van Queen Regent Miriel zien in Numenor, waar het eiland door de wateren verzwolgen worden. We merken ook dat de bewoners van het eilandrijk helemaal niet blij zijn met de aanwezigheid van Galadriel en haar het liefst zo snel mogelijk kwijt willen.

Na wat gedoe weten Galadriel en Miriel wederzijds begrip te vinden en laat Miriel de gedoemde toekomst van het koninkrijk in een van de palantir zien (dat zijn zeven kristallen bollen die gebruikt worden voor communicatie en het verleden of de toekomst kunnen tonen. Saruman gebruikte er bijvoorbeeld eentje in de Lord of the Rings-trilogie).

Hoewel het er in eerste instantie niet op lijkt dat Galadriel de koningin zover krijgt een leger naar Midden-Aarde te sturen, besluit ze anders op het moment dat bladeren van de witte boom vallen. Die staan voor de tranen van de Valar, waarna ze haar volk oproept met haar mee te gaan naar Midden-Aarde. Een goed besluit, lijkt het, maar de vraag is natuurlijk of ze gered worden.

Nog meer voortekenen
Prince Durin en zijn vader Durin III verborgen natuurlijk iets voor Elrond. Het blijkt dat de dwergen in een oude mijn mithril ontdekt hebben. Het wordt omschreven als lichter dan zijde en harder dan ijzer. Helaas is het extreem gevaarlijk om het op te graven en Prince Durin vervloekt zijn vader dan ook om het verwoesten van zijn dromen, die dacht dat mithril het begin van een nieuw tijdperk zou kunnen zijn.

Gelukkig is er de nieuwe vriendschap met Elrond die hem van wijsheid voorziet en hem ertoe doet besluiten zijn excuses aan te bieden aan zijn vader. De twee komen weer tot elkaar en Elrond nodigt Prince Durin uit om naar Lindon te komen, waarop beide dwergen zich afvragen wat Gil-galad van plan is. Maar: Durin gaat die kant op!

Arondir en Adar
De Orcs hebben het leven van Arondir gespaard en hem voor hun leider gelegd. Arondir blijkt afkomstig van Beleriand, dat zonk tijdens de oorlog tegen Morgoth en waarvan enkel de hoofdstad Lindon over is. Adar blijkt ook een elf te zijn, die stelt dat er meer aan de hand is dan Arondir denkt.

In de tussentijd hebben de gevluchte dorpelingen voedsel nodig en is het Theo die besluit richting zijn dorp te rennen, waardoor hij in gevaar komt. Hij overleeft een confrontatie met diverse Orcs, maar wordt nog wel even aangesproken door een oude vent die stelt dat het mysterieuze zwaard een kracht is die gemaakt is voor hun voorouders door Morgoth.

Nog wat losse dingen
Eigenlijk is er niet heel veel gebeurd deze aflevering. We hebben enkel wat kleine lijnen zien verder gaan!

We weten nog niet wie Sauron is in de serie, maar stiekem lijkt het erop dat hij Sauron is. Immers komt hij uit de Southlands, waar ook Sauron opereert. En hij wist meerdere mensen te gemakkelijk in elkaar te slaan en overtuigende Pharazon er zelfs van om Galadriel te laten gaan, terwijl hijzelf nog in zijn cel zat.
Lees meer over: Lord of the Rings The Rings of Power, Lord of the Rings, Recap, Prime Video

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws