search

Ons nieuws van zondag 18 september 2022

Prime Video voegt wel heel gewilde series toe deze week
Series / Featured

Prime Video voegt wel heel gewilde series toe deze week

Het was weer een erg goede week op Prime Video met veel nieuwe series.

Wat een week! Met nieuwe afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power en Star Trek: Lower Decks is het al een goede week op Prime Video. Maar The Handmaid's Tale en The Grand Tour maken de week nog vele malen beter.

The Handmaid's Tale (seizoen 1-4): Geconfronteerd met een dalend geboortecijfer is een fundamentalistisch regime begonnen vrouwen als eigendom te behandelen. Als een van de weinige overgebleven vruchtbare vrouwen is Offred een Handmaid, een van de kaste van vrouwen die tot seksuele dienstbaarheid worden gedwongen in een poging de wereld te herbevolken.

The Grand Tour: A Scandi Flick: In hun eerste autoreis na de pandemie gaan Jeremy, Richard en James naar de ijzige vlakten van de Scandinavische poolcirkel. In hun favoriete rallyauto's gaan ze op een avontuur dat ze naar onderzeeërbases uit de Koude Oorlog brengt en bevroren racebanen. Ze veroorzaken crashes en chaos in skiresorts terwijl ze hun zelfgemaakte huizen van de kust van Noorwegen tot de Russische grens slepen.

A Private Affair (seizoen 1): 1940, Galicië. Marina Quiroga, een moedig meisje uit de hogere klasse, met de ziel van een rechercheur, besluit met behulp van Héctor, haar loyale butler, de moordenaar te vinden die haar stad terroriseert.

En deze afleveringen
The Lord of the Rings: The Rings of Power (S01E04)
Star Trek: Lower Decks (S03E04)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Sins of Our Mother'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Sins of Our Mother'

Een moeder slaat door in haar geloof, zoals dat alleen gebeurt in Amerika.

Regie: Skye Borgman | Aantal afleveringen: 3 | Speelduur: 39-50 minuten | Jaar: 2022

Sins of Our Mother is een truecrime-miniserie over geloofsfanaat Lori Vallow en de verdwijning van haar kinderen: de zestienjarige Tylee en zevenjarige JJ. Waar anders dan in de Verenigde Staten krijgt de geloofsfanaat de ruimte en steun om zichzelf volledig in eigen waanzin te verliezen... Met de dood als gevolg.

Het is een van de meest geaccepteerde verslavingsvormen: religie. De technieken die Netflix en Facebook gebruiken om mensen verslaafd aan het beeldscherm te krijgen zijn als eerste bedacht door 'onze Schepper'. En met indrukwekkend resultaat: overal ter wereld slaan mensen door in hun geloof en halen ze, beschermd door de wet, de meest verregaande fratsen uit. Daar is de Verenigde Staten een 'goed' voorbeeld van.

Vooral kwetsbare mensen zijn gevoelig voor deze verslaving. Immers, wie keer op keer faalt in het leven en dan plotseling een keer succes heeft, krijgt datzelfde verslavende dopamineshot als een gokker die eindelijk de jackpot wint. En dan wil je meer. Dan treden ook de kenmerken van een verslaving op: obsessie, egoïsme, meedogenloosheid. Zelfs tegenover je eigen kinderen, zo laat deze schokkende docuserie laat zien.

Lori Vallow had niet bepaald een makkelijk leven. Keer op keer trouwde ze met de verkeerde, resulterend in huiselijk geweld of seksueel misbruik van haar kinderen. Troost vond ze in haar geloof, waarin ze steeds verder ging. De dag des oordeels, het einde van de wereld, mensen bezeten door kwade geesten; in de Verenigde Staten zijn er volop mensen die in zulke waanideeën en complottheorieën geloven en nu kunnen ze dankzij het internet elkaar vinden en steunen. Zo kwam Lori in aanraking met Chad Daybell, die haar waanzin voedde. Met fatale gevolgen voor haar kinderen en andere mensen.

Lori was van jongs af aan gelovig opgevoed, waardoor haar toewijding aan de kerk bijna ongemerkt overging in ongezond gedrag. Hoe sluipend zoiets kan escaleren is te zien wanneer de moeder van Lori een interview aangaat om iedereen ervan te verzekeren dat haar twee kleinkinderen veilig zijn, overtuigd van haar dochters onschuld. Maar ze bleken wel degelijk te lijden onder hun moeders ziekelijke overtuigingen. Lori' s ex-man Charles Vallow wist beter en probeerde de autoriteiten in te schakelen om Tylee en JJ te redden, maar niemand kwam in actie. Het beleid is nu eenmaal achteraf reageren, en niet voorkomen.

Documentairemaakster Skye Borgman hoopt met haar truecrime-documentaire het belang van vroegtijdig ingrijpen aan te tonen. In een interview zegt ze daarover: "Ik hoop dat wat mensen leren van deze film is dat ze kunnen zien hoe vaak Lori tegengehouden of geholpen had kunnen worden." Dat is zeker gelukt. Maar we kunnen alleen hopen dat dit verhaal ook echt mensen aanspoort om iets te veranderen aan wetgeving en hulpverlening.

★★★☆☆

Sins of Our Mother is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Stranger Things'-ster zegt graag op spectaculaire wijze dood te gaan
Series / Nieuws

Deze 'Stranger Things'-ster zegt graag op spectaculaire wijze dood te gaan

Sommige acteurs en actrices hebben werkelijk alles over voor hun rol.

Stranger Things heeft door de seizoenen heen de nodige tragische momenten gekend waarbij de kijkers afscheid hebben moeten nemen van bepaalde personages. Maya Hawke zegt dat ze graag dood gaat in het laatste seizoen om zo als een held ten onder te gaan.

Het is nog afwachten wat er verwacht kan worden van het laatste seizoen Stranger Things. Maya Hawke, die de rol van Robin Buckly speelt, heeft alvast aangegeven dat als de kans zich voordoet zij graag zou willen sterven als een van de (anti)helden in de voorgaande seizoenen. Of de dochter van acteur Ethan Hawke en actrice Uma Thurman in de serie daadwerkelijk zo aan haar einde komt is nog maar te zien.

Er zullen sowieso wel doden vallen
Ze vertelt in een recent interview dat het het laatste seizoen is en er dus waarschijnlijk veel doden gaan vallen. En als de makers van Stranger Things The Duffer Brothers haar niet zo aan haar einde willen laten komen dan staat ze ook erg open voor een spin-off waarin doorgegaan wordt op de avonturen van Robin samen met Steve Harrington, die gespeeld wordt door acteur Joe Keery.

Ze is nooit echt een voorstander geweest van spin-offs maar als ze samen met Joe Keery een spin-off kan maken zou ze er direct voor open staan. Hij is zo grappig en slim en geweldig maar daarnaast weet hij ook heel goed zijn grenzen aan te geven. Hij is een fantastische collega, aldus de 24-jarige Maya Hawk over Joe Keery.




Seizoen vijf laat nog even op zich wachten, maar je kijkt de andere vier seizoenen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Speelt deze Hollywoodster straks in 'Squid Game'?
Series / Nieuws

Speelt deze Hollywoodster straks in 'Squid Game'?

De Koreaanse productie zegt uitzondering te maken voor één bijzondere westerse ster.

Het eerste seizoen van Squid Game is ontzettend goed ontvangen. Logisch dus dat er een tweede seizoen zal volgen. De regisseur van de serie Hwang Dong-Hyuk zegt dat er geen plannen zijn om in het tweede seizoen Hollywoodsterren in te zetten. Maar hij zou wel een uitzondering maken voor niemand minder dan Leonardo DiCaprio.

Vanwege het succes van Squid Game bij de afgelopen Emmy Awards werd er door Netflix een persconferentie georganiseerd. Hierin werd Hwang Dong-Hyuk gevraagd naar wat er te verwachten valt in het tweede seizoen, en of er plannen zijn om Hollywoodsterren te casten. Hij vertelde dat dat niet het geval is, in ieder geval voor seizoen twee.

Meer games in Korea
Het tweede seizoen zal zich weer afspelen in Korea, maar misschien dat er verder over de grens gekeken kan worden in seizoen drie. Leonardo DiCaprio heeft al eens aangegeven dat hij enorm fan is van de serie. Dus als er tijd voor is of als de mogelijkheden er zouden zijn zou Leonardo Dicaprio zeer zeker gevraagd worden door de regisseur.

Er is nog niet veel bekend over het nieuwe seizoen. Wel kunnen kijkers weer de bekende Lee Jung-jae, die de hoofdrol speelt van Seong Gi-hun, en Lee Byung-hun, die de rol van 'The Frontman' speelt, verwachten. Naast de vertrouwde gezichten zullen er ook weer veel nieuwe puzzels en uitdagingen hun opwachting maken.

Kijk alle afleveringen van Squid Game op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recap 'Lord of the Rings: The Rings of Power' (aflevering 4)
Series / Featured

Recap 'Lord of the Rings: The Rings of Power' (aflevering 4)

Lord of the Rings: The Rings of Power beweegt tergend traag door seizoen 1.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elke week zetten we de belangrijkste ontwikkelingen in de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power voor je op een rij. Deze week valt eigenlijk op dat de serie elke week hetzelfde doet: er gebeurt vrijwel niets.

We duiken per verhaallijn in de belangrijkste gebeurtenissen.

Galadriel en Halbrand
Deze aflevering begint ermee dat we een profetische droom van Queen Regent Miriel zien in Numenor, waar het eiland door de wateren verzwolgen worden. We merken ook dat de bewoners van het eilandrijk helemaal niet blij zijn met de aanwezigheid van Galadriel en haar het liefst zo snel mogelijk kwijt willen.

Na wat gedoe weten Galadriel en Miriel wederzijds begrip te vinden en laat Miriel de gedoemde toekomst van het koninkrijk in een van de palantir zien (dat zijn zeven kristallen bollen die gebruikt worden voor communicatie en het verleden of de toekomst kunnen tonen. Saruman gebruikte er bijvoorbeeld eentje in de Lord of the Rings-trilogie).

Hoewel het er in eerste instantie niet op lijkt dat Galadriel de koningin zover krijgt een leger naar Midden-Aarde te sturen, besluit ze anders op het moment dat bladeren van de witte boom vallen. Die staan voor de tranen van de Valar, waarna ze haar volk oproept met haar mee te gaan naar Midden-Aarde. Een goed besluit, lijkt het, maar de vraag is natuurlijk of ze gered worden.

Nog meer voortekenen
Prince Durin en zijn vader Durin III verborgen natuurlijk iets voor Elrond. Het blijkt dat de dwergen in een oude mijn mithril ontdekt hebben. Het wordt omschreven als lichter dan zijde en harder dan ijzer. Helaas is het extreem gevaarlijk om het op te graven en Prince Durin vervloekt zijn vader dan ook om het verwoesten van zijn dromen, die dacht dat mithril het begin van een nieuw tijdperk zou kunnen zijn.

Gelukkig is er de nieuwe vriendschap met Elrond die hem van wijsheid voorziet en hem ertoe doet besluiten zijn excuses aan te bieden aan zijn vader. De twee komen weer tot elkaar en Elrond nodigt Prince Durin uit om naar Lindon te komen, waarop beide dwergen zich afvragen wat Gil-galad van plan is. Maar: Durin gaat die kant op!

Arondir en Adar
De Orcs hebben het leven van Arondir gespaard en hem voor hun leider gelegd. Arondir blijkt afkomstig van Beleriand, dat zonk tijdens de oorlog tegen Morgoth en waarvan enkel de hoofdstad Lindon over is. Adar blijkt ook een elf te zijn, die stelt dat er meer aan de hand is dan Arondir denkt.

In de tussentijd hebben de gevluchte dorpelingen voedsel nodig en is het Theo die besluit richting zijn dorp te rennen, waardoor hij in gevaar komt. Hij overleeft een confrontatie met diverse Orcs, maar wordt nog wel even aangesproken door een oude vent die stelt dat het mysterieuze zwaard een kracht is die gemaakt is voor hun voorouders door Morgoth.

Nog wat losse dingen
Eigenlijk is er niet heel veel gebeurd deze aflevering. We hebben enkel wat kleine lijnen zien verder gaan!

We weten nog niet wie Sauron is in de serie, maar stiekem lijkt het erop dat hij Sauron is. Immers komt hij uit de Southlands, waar ook Sauron opereert. En hij wist meerdere mensen te gemakkelijk in elkaar te slaan en overtuigende Pharazon er zelfs van om Galadriel te laten gaan, terwijl hijzelf nog in zijn cel zat.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 series op HBO Max moet je gezien hebben
Series / Featured

Deze 3 series op HBO Max moet je gezien hebben

Het aanbod van HBO Max staat boordevol opvallende series, dit zijn er 3.

Elke zondag tippen we je drie toffe series die je gezien moet hebben. Deze week hebben we drie series van HBO Max die je wellicht al gezien hebt, maar mocht dat niet zo zijn, raden we je aan ze zeker nog even te kijken!

Het zijn drie series in compleet verschillende genres: Chernobyl is een historisch drama dat draait om de grote ramp in Chernobyl in de jaren tachtig en de manier waarop daarmee omgegaan is. Dan is er de serie The White Lotus die je ook gezien moet hebben en draait om een luxe resort waar een en ander behoorlijk uit de hand loopt. En tot slot is er de briljante serie Succession die draait om een grove strijd om de opvolging binnen een groot mediaconglomeraat.

Drie series die je echt moet zien
Hieronder de drie series:

Chernobyl: Dit is het verhaal van het nucleaire ongeluk in 1986 - een van de ergste door mensen veroorzaakte rampen in de geschiedenis - en van de dappere mannen en vrouwen die offers hebben gebracht om Europa te redden van een onvoorstelbare ramp.

Succession: Logan Roy en zijn vier kinderen bezitten de grootste media en entertainmentconglomeraten van de wereld. Succession volgt de familie Roy tijdens het uitstippelen van hun toekomst als hun bejaarde vader zich langzaam terugtrekt uit het bedrijf.

The White Lotus: De HBO-serie The White Lotus van Mike White bestaat uit zes afleveringen en is een sociale satire over de perikelen van diverse medewerkers en gasten van een exclusief, paradijselijk resort op Hawaï gedurende een roerige week.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zelfs erotiek wint het niet op Netflix deze week
Series / Nieuws

Zelfs erotiek wint het niet op Netflix deze week

Cobra Kai domineert nog eens een hele week op Netflix, ditmaal met seizoen 5.

Netflix heeft weer een opvallend weekje. Deze week staat Cobra Kai natuurlijk wederom helemaal aan de top op de streamingdienst. Maar er is natuurlijk meer en daarin zit misschien wel het opvallende!

Deze week was het een Noorse Original die helemaal bovenaan stond: Forsvinnigen, een serie die draait om de verdwijning van een vrouw van een miljardair. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. En hekkensluiter deze week is de opvallende serie Diaro de un Gigolo, die draait om het leven van een mannelijke escort dat helemaal van de rails loopt.

De drie best scorende series
Deze drie series werden het best bekeken deze week:

1. Cobra Kai: Tientallen jaren na het toernooi dat hun leven veranderde, ontbrandt de rivaliteit tussen Johnny en Daniel opnieuw in deze sequel op de 'Karate Kid'-films.

2. Forsvinnigen: Als de vrouw van een miljardair verdwijnt, moet de Noorse politie de waarheid achterhalen tussen de hysterische pers en bedrieglijke informanten. Gebaseerd op feiten.

3. Diaro de un Gigolo: Het leven van een mannelijke escort begint te ontsporen als hij betrokken raakt bij de familiezaken van een klant en de basisregel van zijn werk breekt: Niet verliefd worden!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie wordt meteen enorm groots
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie wordt meteen enorm groots

Star Wars Andor heeft meteen 4 lange afleveringen te bieden in het eerste seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De speelduur van de eerste vier afleveringen van Star Wars: Andor is onthuld, minder dan een week voordat de serie van start gaat op Disney+.

De onthulling vond plaats op Reddit, waar een criticus een screenshot plaatste van het screener platform van Disney+, waar critici films en series mogen bekijken voordat ze publiekelijk vrijgegeven worden.

Star Wars: Andor-speelduur
Uit de beelden blijkt dat de eerste aflevering van de serie Star Wars: Andor in totaal 39 minuten in beslag neemt. Aflevering 2 duurt 35 minuten, nummer 3 duurt in totaal 40 minuten en nummer 4 neemt 47 minuten in beslag.

Daarmee past Star Wars: Andor bij het gemiddelde van andere Star Wars-series als The Mandalorian, The Book of Boba Fett en Obi-Wan Kenobi.

Disney+ voert inmiddels de marketing rond Star Wars: Andor behoorlijk op.

De serie draait om de avonturen van de jonge Cassian Andor, voordat hij op een plek in zijn leven kwam waarin hij zichzelf wel zou willen opofferen voor de rebellen tegen het keizerrijk.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootse fantasyserie Prime Video wordt NOG groter
Series / Video/clip/featurette

Grootse fantasyserie Prime Video wordt NOG groter

The Wheel of Time van Prime Video legt de lat doodleuk nog wat hoger.

The Wheel of Time onthulde een video van achter de schermen, die fans een fascinerende blik geeft op het buitengewone set-design van de serie van Prime Video.

De video van The Wheel of Time werd vrijgegeven door Sony Pictures Television en laat diverse locaties in The Wheel of Time seizoen 1 zien, waaronder Emond's Field, Tar Valon, The Blight en The Ways.

The Wheel of Time-video
We krijgen in de video van The Wheel of Time ook commentaar te horen van showrunner Rafe Judkins, regisseur Ciaran Donnelly, production designer Ondrej Nekvasil en actrice Rosamund Pike.

Nekvasil biedt wat dieper inzicht in het proces van set design in de serie The Wheel of Time en legt uit hoe praktische effecten met die van de computer gecombineerd worden.

De video rond The Wheel of Time is de nieuwste van achter de schermen van de serie, in een uitgebreide poging vanuit Prime Video om ons alvast zoveel mogelijk warm te laten lopen voor de serie.

Wanneer The Wheel of Time weer van start gaat is nog niet bekend. Check hieronder de beelden:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.