'Chicago P.D.' komt met aangrijpend emotioneel verlies

'Chicago P.D.' toont emotionele Hank Voight

Eerste nieuwe beelden onthullen bezorgde werkgever over geëmotioneerde Hank Voight.

Glenn Walsh, 22 september 2022 17:21

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het tiende seizoen van Chicago P.D. is aanstaande en nieuwe beelden geven alvast wat weg over de nasleep van de finale van seizoen negen. In de emotionele en fysieke uitputtingsslag waarmee het seizoen afsloot is Hank Voight duidelijk geëmotioneerd uit de nasleep gekomen.
Het tiende seizoen zal zich enkele weken afspelen na het neerhalen van de Los Temidos-bende door de politie-eenheid. Door de uitschakeling van de bende is er een enorme winst geboekt voor de politie-eenheid. Echter voor Hank Voight, gespeeld door acteur Jason Beghe, komt deze overwinning als een persoonlijk verlies.

Emoties door verlies informant
Hij wist namelijk tijdens het proces zijn burgerinformant Anna Avalos, waarmee hij een goede band had opgebouwd, niet te redden. Meerdere mensen rondom Hank Voight zijn op de hoogte van wat er gebeurd is, hoe Anna Avalos om het leven kwam en wat dit met Hank Voight doet. Allen hebben hier echter verschillende opvattingen over. Dit leidt tot enige spanningen en in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt hierop ingegaan.

Het is nog niet bekend in hoeverre Chicago P.D. doorgaat in dit verhaal en wat voor impact het heeft op de politie-eenheid en Hank Voight. De serie zal uiteindelijk wel weer teruggaan naar het reguliere stramien, alleen wordt er wel uitgegaan dat het verlies van Hank Voight op de achtergrond terug blijft komen.

Vanaf vandaag wordt het nieuwe seizoen uitgezonden op NBC. In Nederland kijk je Chicago P.D. op Prime Video.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Chicago PD, Jason Beghe, NBC, Prime Video

Informatie over de serie: Chicago P.D.

Populair nieuws