search
'Game of Thrones'-bedenker had 'House of the Dragon' 40 jaar eerder laten starten
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-bedenker had 'House of the Dragon' 40 jaar eerder laten starten

George R. R. Martin: veel meer materiaal als de show eerder gestart was.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is al veel gezegd en geschreven over het eerste seizoen van House of the Dragon. Toch is er blijkbaar nog veel meer te zeggen. Dit deed schrijver George R.R. Martin dan ook in een gesprek met mede fantasy-auteur David Anthony Durham.

In de video wordt Martin gevraagd naar zijn gedachten over House of the Dragon. De schrijver legt uit waarom de tijdsprongen in het eerste seizoen zo belangrijk waren:

"Het is belangrijk om de aanloop naar de 'Dans der Draken' te laten zien. Elke gebeurtenis in het eerste seizoen is van belang om de personages op de juiste plek te krijgen."

De erfgenaam en de reserve
Ook zegt Martin dat hij een ander instappunt voor de serie gekozen zou hebben: veertig jaar eerder.

"Ik zou veertig jaar eerder zijn begonnen, met een aflevering die ik 'The Heir and the Spare' zou hebben genoemd," vertelt hij.

"De twee zonen van Jaehaerys, Aemon en Baelon, leven nog, en we zien de vriendschap maar ook de rivaliteit tussen de twee kanten van het grote huis. Dan sterft Aemon per ongeluk wanneer een Myrische kruisboogschutter hem per ongeluk op Tarth neerschiet, dan moet Jaehaerys beslissen wie de nieuwe erfgenaam wordt."

"Je had al die dingen kunnen laten zien, en dan had je nog 40 jaar gehad, en zelfs meer.", aldus Martin.

Spin-offs
Veel Game of Thrones spin-offs zijn in productie, zo wordt de prequel serie The Tales of Dunk and Egg bewerkt voor TV, maar wordt er ook gewerkt aan een spin-off rond het personage Jon Snow, op initiatief van acteur Kit Harington.



Het eerste seizoen van House of the Dragon kun je nu bekijken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen