search
Zo zien de personages uit 'House of the Dragon' eruit volgens een AI
Series / Nieuws

Zo zien de personages uit 'House of the Dragon' eruit volgens een AI

Lijken de 'House of the Dragon' personages een beetje op hun beschrijving?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon is in de afgelopen tijd een tophit gebleken. We maakten kennis met een hoop nieuwe personages die allemaal een diepe indruk achterlieten. Maar hoe zouden ze er nou eigenlijk in het boek uitgezien hebben?

Buzzfeed
Een AI (kunstmatige intelligentie) maakte tekeningen van een aantal House of the Dragon-personages, op basis van hun beschrijvingen in George R.R. Martin's boek.

Dit artikel op Buzzfeed laat (redelijk getrouw) zien hoe de schrijver de personages voor zich heeft gezien.

Personages
Bijvoorbeeld Rhaenyra zou er in het boek niet zo slank uit hebben gezien als Emma D'Arcy, na al die zwangerschappen. "Struis en dik van taille" noemde Martin haar in zijn boek. Dat klinkt dan eerder als Molly Wemel uit Harry Potter dan als Rhaenyra gespeeld door D'Arcy.

Het portret van prins Daemon (Matt Smith) lijkt daarentegen best wel op de acteur. Gewoon goede casting, of zou zelfs een AI beïnvloed kunnen raken door de werkelijkheid?

Viserys Targaryen (Paddy Considine) ziet er dan weer uit als een gezellige opa uit een reclame voor een Belgisch biermerk.

Wil je zelf zien hoe de House of the Dragon-personages eruit zien? Kijk dan hier op Buzzfeed.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen