search
Hoe 'House of the Dragon' de fout van seizoen 1 vermijdt voor seizoen 2
Series / Nieuws

Hoe 'House of the Dragon' de fout van seizoen 1 vermijdt voor seizoen 2

Het eerste seizoen had natuurlijk een hoop uitleg nodig voor de hoofdlijnen in het seizoen.

Het eerste seizoen zit er op en men kan er nu al veilig van uit gaan dat in het tweede seizoen het voornaamste gedoe uit seizoen één niet wordt herhaald. Er werd namelijk behoorlijk met de tijd gesprongen. Dit tot verwarring bij sommige kijkers. Het tweede seizoen zal om meerdere redenen chronologisch wat dichter bij elkaar zitten.

Het was echter voor seizoen wel af en toe nodig. Alle verhaallijnen moesten opgezet worden en de kijkers moesten kennis maken met alle personages. Van de boezemvriendschap tussen Rhaenyra en Alicent in hun tienertijd tot de aartsrivalen dat ze zijn aan het eind van het seizoen. Voor sommige kijkers was het even zoeken naar waar ze precies waren en wie in een keer 'volwassen' moest zijn.

Van decennia naar een aantal jaar
Wat al klaar staat voor seizoen twee is dat House of the Dragon nu de periode van de 'Dance of the Dragons' ingaat. In seizoen één zijn decennia aan tijdsprongen gemaakt om onder andere de dynastie van de Targaryens op te zetten. De hevige strijd die de 'Dance of the Dragons' beloofd te worden is over de spanne van een aantal jaar.

Momenteel staat gepland dat er vier seizoenen van House of the Dragon gemaakt zullen worden. Het is afwachten wat er zal gebeuren na de gebeurtenissen van de 'Dance of the Dragons'. Wat we in ieder geval wel weten is dat we wat langer van de acteurs kunnen genieten dan in seizoen 1.

Het hele seizoen van House of the Dragon is nu te kijken op HBO Max.



Aanbevolen artikelen