Meer over opvallende cliffhanger 'Chucky' seizoen 3

Meer over die opvallende cliffhanger van 'Chucky'

'Chucky' seizoen 2 is ten einde gekomen en showrunner Don Mancini legt wat meer uit over de laatste aflevering.

Nina Beerendonk, 25 november 2022 12:12

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het tweede seizoen van de serie Chucky zit er weer op, en net zoals seizoen 1 is deze weer geëindigd met een flinke cliffhanger. Showrunner Don Mancini vertelt hierover.
Seizoen 2 eindigde door een paar nieuwe aanwijzingen op te zetten die in seizoen 3 uitgewerkt kunnen worden. Dit gebeurde echter al in de zevende aflevering, en de achtste voelde meer als een epiloog. Showrunner Don Mancini onthulde in een interview dat dit met opzet was en hoe dit een rol speelt in zijn toekomstplannen voor de killer doll-franchise.

Word niet te comfortabel
"Ik wilde de dingen gewoon een beetje veranderen en spelen met de structuur van het format van acht afleveringen", onthulde Mancini. "Ik dacht dat het op narratief vlak gewoon interessant was om dingen aan de kook te brengen, zodat ze in aflevering zeven oplaaien en iedereen even op adem kan komen en zich op zijn gemak voelt, om dan te zeggen: 'Oh, word niet te comfortabel.' En ook de kans te krijgen om een ​​kerstaflevering te doen met Chucky die de gangen bedekt met Mary Michelle's bloed".

Mancini had al tientallen jaren een plan voor een Chucky-kerstaflevering: "Dat is een van de geweldige dingen van de overstap naar het tv-formaat. We hebben al deze dingen tot onze beschikking en het is zo van: 'Oh, we zijn geen films aan het maken. We maken een serie, maar laten we ons richten op onze climax-kerst finale.' Dat is iets wat ik, als kind dat naar verschillende series keek, altijd leuk vond aan die series.

Hoewel seizoen 3 nog niet bevestigd is, kan de continuïteit volgens Mancini ook behouden worden als er geen derde seizoen komt. Het verhaal zou dan door kunnen gaan in een speelfilm.

Chucky is te zien op FOX TV.
Bron: Comicbook

Lees meer over: Chucky, Don Mancini

Populair nieuws