Jonge topactrice werd afgewezen voor rol in 'Game of Thrones'

Millie Bobbie Brown liep rol in 'GOT' mis

Millie Bobbie Brown pakte geen rol in 'Game of Thrones' maar maakte via een andere weg alsnog carrière.

Bas de Kramer, 6 december 2022 13:30

Zoals jullie wellicht al op onze site hebben gelezen is Gillian Anderson (Scully uit de X-Files) destijds benaderd door Game of Thrones om een voorname rol te spelen. Zij besloot echter dit niet te doen. Recentelijk kwam aan het licht dat er nog een topactrice was die een rol in Game of Thrones had kunnen hebben.
In de The Tonight Show van Jimmy Fallon onthulde Millie Bobby Brown (speelt onder andere in Stranger Things en Enola Holmes) dat ze auditie heeft gedaan voor de rol van het personage 'Lyanna Mormont', het kleine meisje dat hoofd is van 'House Mormont'. Lyanna Mormont is bij de fans vooral bekend vanwege de toespraak die ze hield ter ondersteuning van Jon Snow.

Veel 'nee' voordat je 'ja' krijgt
Brown gaf aan dat zij werd afgewezen voor het spelen van deze rol en dat ze naar aanleiding van deze afwijzing zelfs even overwoog te stoppen met acteren. "Deze industrie zit gewoon vol afwijzingen. Veel 'nee' voordat je een ja krijgt." zei ze hierover. Bella Ramsey nam uiteindelijk de rol van Lady Mormont op zich in de seizoen zes tot en met acht.

Ondanks de afwijzing is Brown uitgegroeid tot een grote Hollywood-ster. Sterker nog een Game of Thrones-rol had er mogelijk voor kunnen zorgen dat haar grote doorbraak als hoofdrolspeelster in een serie wellicht nog wat langer was uitgebleven.


Kijk Game of Thrones op HBO Max.
Bron: Startefacts

Lees meer over: millie bobbie brown, lady mormont, hbo max, game of thrones, bella ramsey

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws