search
Oude aantekeningen van George R.R. Martin gevonden. Dit is het echte en betere einde van 'Game of Thrones'!
Series / Nieuws

Oude aantekeningen van George R.R. Martin gevonden. Dit is het echte en betere einde van 'Game of Thrones'!

Aantekeningen uit 1993 ontcijferd op Reddit; dit had het echte einde van 'Game of Thrones' moeten zijn.

Het slappe en afgeraffelde einde van Game of Thrones houdt de fans nog altijd bezig. Zo hebben bijna 2 miljoen mensen inmiddels de bekende petitie ondertekend om Game of Thrones seizoen 8 opnieuw te maken. Het einde had ook echt heel anders kunnen zijn, als men een eerdere brief van schrijver George R.R. Martin serieus had genomen.

In 1993 hield George R.R. Martin een zogeheten 'pitch' voor zijn uitgevers waarin hij zijn visie gaf op hoe het verhaal van Game of Thrones zou gaan verlopen. Er is van destijds inmiddels een foto opgedoken op internet waarop een getypte brief van George R.R. Martin te zien zou zijn.

Brief Reddit
In de brief zou volgens een aantal goed geïnformeerde Redditors staan: "Tegen het einde van Game of Thrones zit Bran op de ijzeren troon. Toch is zijn stoel nauwelijks comfortabel. In het noorden is Jon Snow zijn bittere vijand. Voorbij de Smalle Zee bereidt Daenerys haar invasie voor. En aan de andere kant van de Muur kijken de Anderen toe met kille, dode ogen terwijl zij hun krachten verzamelen."

Zoals we weten uit de serie werd Bran Stark inderdaad de koning van Westeros. Maar van een confrontatie tussen Jon Snow en Bran is geen sprake.

Andere passages uit brief
Er zijn nog andere interessante passages uit de brief zoals Tyrion die Joffrey van de IJzeren troon verdrijft uit walging over zijn brutaliteit. Jaime pakt de IJzeren troon voor zichzelf door iedereen voor hem in de rij van opvolging te vermoorden en Tyrion de schuld te geven van de moorden, waarbij de laatste van kant wisselt en zich bij de Starks voegt om Jamie te onttronen en verliefd wordt op Arya.

Helaas niets van dit alles in de serie en moeten wij het doen met dat slechte laatste seizoen.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen