search
'Nepo-babies', kinderen van Celebs krijgen het allemaal op presenteerblaadje?
Series / Featured

'Nepo-babies', kinderen van Celebs krijgen het allemaal op presenteerblaadje?

Lily Allen heeft zich uitgesproken over het fenomeen 'Nepo-babies', waar zij zelf ook een voorbeeld van is

Er zijn tegenwoordig steeds meer kinderen van celebs die in de voetsporen treden van hun bekende ouder/ouders. Zeker ook op sociale media roeren deze zogheten 'nepo-babies' zich flink. Zangeres Lily Allen bemoeide zich recentelijk in een discussie over dit fenomeen en toen kwam er ook een oud voorbeeld bovendrijven.



Onlangs verscheen er een special van van Vulture over hoe kinderen van celebrity's het ook vaak ver schoppen enkel en alleen omdat ze de 'kinderen van' zijn. Lilly Allen heeft zich hierover ook uitgesproken.



Lily Allen


Lily Allen is de dochter van acteur Keith Allen (bekend van Trainspotting) en filmproducent Alison Owen (verantwoordelijk voor o.a. Elizabeth, Saving Mr. Banks). Haar bekende achternaam zorgde ervoor dat zowel zij als haar broer Alfie makkelijk hun weg vonden naar de entertainmentindustrie. Zo waren Lily en Alfie in 1998 te zien in de film Elizabeth die geproduceerd werd door hun moeder Alison Owen.

Nepo-babies


Hoewel Lily niet ontkent dat haar naam haar heel wat voordelen heeft opgeleverd, vindt ze wel dat de focus op de verkeerde nepo babies ligt. In een tweet schreef ze dat de nepo baby's die werken voor rechtspraktijken, banken of in de politiek veel gevaarlijker zijn dan die in de entertainmentindustrie.

Deze discussie deed denken aan een eerder verhaal dat Allen deelde op Reddit in 2014. Hoewel Lily Allen destijds geen acteerervaring had kreeg ze het aanbod om de rol van Yara Greyjoy te spelen in Game of Thrones. Daarbij zou ze te zien zijn naast haar echte broer Alfie Allen, die Theon Greyjoy speelde in de reeks. De zangeres weigerde de rol omdat ze het niet zag zitten om incestscènes te spelen met haar echte broer. "Ik voelde me ongemakkelijk omdat ik op een paard moest gaan zitten en hij me moest betasten."

Gemma Whelan


Uiteindelijk ging de rol naar Gemma Whelan. Maar het feit dat Lily Allen het aanbod als eerste kreeg en de makers dus mogelijk eerder voor een zangeres met een bekende achternaam gingen dan voor een actrice die de beste auditie deed, is een typisch voorbeeld van nepotisme.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Aanbevolen artikelen