search
Heerlijk: 'Game of Thrones' spin-offs in aantocht!
Series / Nieuws

Heerlijk: 'Game of Thrones' spin-offs in aantocht!

Er is een grote bak aan 'Game of Thrones' spin-offs in aantocht.

Veel mensen hebben, behalve van het het afgeraffelde einde, enorm genoten van Game of Thrones. De serie is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin en is echt wel DE grootste tv-serie ter wereld van de afgelopen jaren.

Ook de prequel van House of the Dragon is over het algemeen goed ontvangen. Goed om te weten is dat HBO nog altijd een aantal potentiële spin-offs in ontwikkeling heeft waarmee zij ons weer terugbrengen in de wonderlijke wereld van Westeros. Hier een overzicht.

Jon Snow Sequel


Duidelijk is dat er een Game of Thrones-serie aankomt waarin Jon Snow centraal staat en wij hem zien na de moord Daenerys en de daaruit voortvloeiende verbanning naar 'The Wall'.

The Sea Snake


Corlys Velaryon, de zeeslang, speelt een voorname rol in House of the Dragon. The Sea Snake is in feite een spin-off van een spin-off. De serie zou draaien om de Sea Snake die natuurlijk een interessant leven heeft met het doorkruisen van de oceanen van de wereld van Westeros. Bryan Heller, co-creator van HBO's Rome zou deel uitmaken van het creatieve team.

10.000 ships


Een andere spin-off van Game of Thrones die in ontwikkeling zou zijn, is het verhaal van prinses Nymeria van de Rhoyne. De Rhoynar werd zo'n 1000 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones vernietigd waarna Nymeria haar volk naar veiligheid en vrijheid probeert te leiden. Amanda Segel van Person of Interest zou de serie naar verluidt gaan schrijven.

Tales of Dunk & Egg


Al in januari 2021 werd gemeld dat een nieuwe Game of Thrones-serie, gebaseerd op de door George R.R. Martin geschreven reeks Tales of Dunk & Egg, zich in de beginfase van haar ontwikkeling bevond. De verhalen spelen zich ongeveer 90 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en zijn iets luchtiger. Er is al lange tijd niets meer van deze plannen voor een serie vernomen, dus wij vragen ons af of deze serie er wel komt.

Veel spin-offs dus die op stapel staan. Welke er nu echt op de buis gaan verschijnen? Dat is helaas nog even afwachten.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen