search
De verwikkelingen tussen Daemon en Aemond in seizoen 2 van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

De verwikkelingen tussen Daemon en Aemond in seizoen 2 van 'House of the Dragon'

De strijd tussen Daemon en Aemond in seizoen 2 van 'House of the Dragon'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De onderlinge strijd stond op het punt van uitbarsten aan het einde van seizoen 1 van House of the Dragon. Het is onderhand bekend wie aan welke kant staat, en dit heeft vooral betrekking op Daemon Targaeryen en zijn tegenstander maar ook neef Aemond.

Het verloop van hun conflict kent een bijzondere context: de twee personages zijn in zekere zin elkaars spiegelbeeld.

Rol binnen de familie


Zowel Daemon en Aemond zijn tweede zonen en geen opvolgers. Dit betekent dat je er feitelijk maar een beetje bijhangt. Beiden zijn eerzuchtig en berijden oude en sterke draken: Vhagar (Aemond) en Caraxes (Daemon). In hun achterhoofd beseffen ze echter dat ze er desondanks niet echt toe doen.

Vaemond's dood


De gelijkenis wordt duidelijk in aflevering 8. Deze speelt zich af tegen het einde van Viserys' leven. Vaemond Velaryon (Wil Johnson) is een aangetrouwd familielid van de koning. Hij beledigt troonopvolgster Rhaenyra in het openbaar door haar kinderen bastaards te noemen en Rhaenyra zelf een hoer. Je ziet de clip hieronder.

Twee handen op één buik


Beledigen van Rhaenyra dan wel haar kinderen houdt letterlijk verlies van je tong in. Daemon onthoofdt Vaemond echter ter plekke met een droog "zijn tong mag hij houden". Waar iedereen zich kapot geschrokken is, lijkt Aemond eerder vergenoegd. Hij begrijpt het meedogenloze karakter van zijn oom. Zelf is hij namelijk ook zo.

Tweeling-tegenstanders


De Targaryen-mannen zijn elkaars tegenstanders, maar ze zitten ook op één lijn. De kijker begrijpt dan ook dat, in de Dans der Draken, de gevechten tussen Daemon en Aemond net die diepere betekenis zullen hebben.

House of the Dragon kun je streamen op Hbo Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen