search
'Good Omens'-schrijver Neil Gaiman komt met een grappige update over seizoen 2
Series / Nieuws

'Good Omens'-schrijver Neil Gaiman komt met een grappige update over seizoen 2

Neil Gaiman over het seizoen dat in eerste instantie helemaal niet gepland was.

De vrolijke serie Good Omens is gebaseerd op het net zo vrolijke boek door Neil Gaiman en wijlen Terry Pratchett. Het boek kent miljoenen fans over de hele wereld, en gezien het succes van de serie hebben zij allemaal gekeken.

Apocalypse krijgt vervolg?


Good Omens was in eerste instantie bedoeld als miniserie. Dit is niet zo raar als je bedenkt dat het verhaal over het einde van de wereld gaat. Vanwege het succes besloot men tot een tweede seizoen.

Ideeën voor het vervolg


Pratchett en Gaiman waren altijd al van plan om een vervolg te schrijven. Aangezien Pratchett is overleden zal dit niet meer als zodanig gebeuren. Gaiman verwerkt hun ideeën nu in het tweede seizoen, en deelt op social media beelden van de opnames. De schrijver heeft nu een ander soort update gedeeld.

Camera


Gaiman heeft een passage uit Aziraphale's (Michael Sheen) dagboek gedeeld. Deze passage kun je hieronder lezen.

De schrijver legt uit: "Er werd een scène gefilmd waarin Aziraphale ergens in 1820 in zijn dagboek zit te schrijven. Doug (Douglas MacKinnon, de regisseur) vroeg me om een extra stuk tekst. De camera was echter zodanig geplaatst dat dit stuk tekst is weggevallen. Ik vond het zonde om het verloren te laten gaan, dus bij deze".

Vooralsnog is de plot nog niet bekend. Het nieuwste seizoen gaat deze zomer van start, we mogen dus aannemen dat de trailer er ook aan zit te komen.

Uit de passage blijkt dat er nog genoeg te beleven valt met de pietluttige engel Aziraphale en zijn ongewone vriend, de demon Crowley (David Tennant).

Seizoen 2 van Good Omens wordt de komende zomer verwacht op Prime Video.

https://neil-gaiman.tumblr.com/post/709263810873196544/madam-i-said-i-do-believe-that-you-have



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen