search

Ons nieuws van donderdag 16 februari 2023

Recensie Apple TV+-serie 'Hello Tomorrow!'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Hello Tomorrow!'

Net als de maanraket die erin zit komt deze serie niet helemaal van de grond.

Regie: Jonanthan Entwistle, Ryan McFaul | Cast: Billy Crudup (Jack Billings), Alison Pill (Myrtle), Hank Azaria (Eddie), Haneefa Wood (Shirley), Nicholas Pdany (Joey), Dewshane Williams (Herb), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 27-33 minuten | Jaar: 2023

In een alternatieve wereld is er in de jaren vijftig al een technologische doorbraak geweest: zwevende auto's, robots die baantjes hebben en huizen op de maan. Jack en zijn collega's verkopen die woningen. Ze reizen van plek naar plek om hun verkooppraatje te houden en contracten aan te bieden. Op een dag belanden ze in een dorp waar Jack een jongeman in dienst neemt. De collega's vinden het maar vreemd dat Jack die knul alles toeschuift. Het schiet ook niet op dat de raketlanceringen voor hun klanten steeds maar worden uitgesteld.

De VS van zeventig jaar geleden, met als hoofdpersoon een gehaaide verkoopman met een geheim. Dat klinkt als Mad Men. Verwijder het hele sciencefictionaspect uit Hello Tomorrow! en deze algemene raakvlakken zijn te aanwezig om die link niet te maken, ondanks dat de toon en het plot er nergens op elkaar lijken. Wellicht zorgde dit bij een ontwikkelaar van Apple TV+ ook voor bedenkingen, waarna hij de makers opdroeg gaf iets in de serie te stoppen dat ervoor zorgt dat alle betrokkenen met een gerust hart kunnen zeggen dat dit geen aftreksel is van het leven van Don Draper en consorten.

Want die hele alternatieve realiteit voelt niet organisch. Hij is niet logisch en belangrijker nog: hij is inwisselbaar. In plaats van dat ze huizen op de maan verkopen kunnen ze ook prima onroerend goed in Spanje schuiven. Dat is voor arme Amerikanen uit die tijd net zo ver van hun bed als de maan. De technologie is niet verweven in het verhaal. Geen van de snufjes heeft dusdanig invloed op het plot of de personages dat het op geen enkele andere manier had gekund.

Het klopt ook niet. Er is een zwevend zelfrijdend bestelbusje waarvan de voorruit één groot scherm is dat een fictieve bestuurder projecteert, maar in ieders huiskamer staat zo'n klein beeldbuisje. En dan ook nog alles in zwart-wit. Dus breedbeeld is een optie en zwevende voertuigen ook, maar kleur kan dan weer niet? Wel videochat, maar geen internet?

Als deze retro-futuristische wereld al vanaf het begin in het format zat, hebben de bedenkers niet hun best gedaan om deze geloofwaardig uit te werken en relevant te maken. Als dit gegeven er achteraf bij verzonnen is om de vergelijking met Mad Men te voorkomen, dan is dat jammer want Hello Tomorrow! is compleet anders. Wat de reden ook is, het ziet er allemaal leuk uit maar het is onnodig.

Het verhaal faciliteert een wereld zonder racisme, waardoor sommige rollen naar zwarte acteurs kunnen gaan. Het rechtvaardigt die realiteit niet, maar het is geen verkeerde zaak. Vooral Haneefa Wood als Jacks collega Shirley maakt haar personage memorabel. Niet met toeters en bellen, maar simpelweg door geloofwaardig een interessant mens neer te zetten. Soms sterk, soms onzeker. Gemotiveerd, maar in een relatie met een gokverslaafde loser (gespeeld door Hank Azaria, die af en toe een vleugje van zijn Moe uit The Simpsons in zijn spraak stopt).

Binnen tien afleveringen gebeurt er veel en toch zijn er scènes met te weinig inhoud om de aandacht erbij te houden. De cast en crew doen hun best – inclusief de computeranimators – maar het verhaal is niet altijd zo diepzinnig als de schrijvers denken dat het is. De personages zijn niet vlak, maar geen ervan springt er que eigenschappen echt uit. Vooral gladjakker Jack wordt iets te sympathiek gespeeld door Billy Crudup (Big Fish, Watchmen), die mogelijk niet het lef heeft om een antagonistisch hoofdpersonage te spelen, want hij heeft genoeg ervaring om dat wel te kunnen.

Waar de serie wel in slaagt is het verhaal op passende wijze afsluiten, zij het met een open einde dat doet snakken naar meer. Het verliep allemaal net iets anders dan gepland, dus wat nu? Hello Tomorrow is zeker niet slecht, maar de potentie wordt niet echt waargemaakt. Misschien dat de serie het best bekeken kan worden met een je-moet-er-niet-te-veel-over-nadenken-houding.

★★★☆☆

Hello Tomorrow! is te zien bij AppleTV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Carnival Row' seizoen 2
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Carnival Row' seizoen 2

Het laatste seizoen moet het vooral hebben van geniepige machtsspelletjes in een prachtig vormgegeven wereld.

Regie: Andy Goddard, Julian Holmes, Thor Freudenthal, e.a. | Cast: Orlando Bloom (Rycroft Philostrate), Cara Delevingne (Vignette Stonemoss), Simon McBurney (Runyan Millworthy), Tamzin Merchant (Imogen Spurnrose), David Gyasi (Agreus Astrayon), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 46-59 minuten | Jaar: 2023

Na vier jaar wachten is het tweede seizoen van Carnival Row er dan. Hoewel de hype rondom deze serie inmidels misschien wat verdwenen zal zijn, valt er vooral visueel erg veel te genieten dit seizoen. De gecreëerde wereld hebben is sprookjesachtig en zit tegelijkertijd vol Victoriaanse steampunkelementen. Veel problemen van het vorige seizoen lijken te zijn verholpen, maar toch zal Carnival Row nooit helemaal zijn potentieel waarmaken.

Rycroft heeft helemaal toegegeven dat hij behoort tot de mythische wezens, de Fae, en leeft nu geïsoleerd met alle andere personen van The Burgue die niet mens zijn op Carnival Row. Door repressie en verschillende sociale spanningen is deze buurt een afgesloten getto geworden. Spanningen tussen de Fae en mensen lopen hier steeds hoger op.

Waar het eerste seizoen nog de focus had op het detectivewerk van Rycroft, worden in de nieuwe afleveringen met name machtsspelletjes gespeeld. Zeker in de eerste helft werkt dit als een sterke allegorie, waarbij opportunistische politici zonder aarzelen meedeinen op populistische golven om de eigen positie te versterken. Hoe de staat zich hier steeds verder in fascisme onderdompelt is zeer sterk uitgewerkt.

De dynamiek tussen de nieuwe kanselier, Jonah Breakspear, die zijn macht probeert te vergroten en de onmacht van iedereen die opgesloten zit in Carnival Row vanwege hun afkomst is uiterst spannend. De adviseur van Jonah, Runyan, probeert ondertussen stiekem de situatie voor iedereen die het slachtoffer is van deze machtsstrijd te verbeteren. Bij vlagen blijkt de serie in staat tot een uiterst vindingrijk en subtiel politiek drama.

Het politieke gekonkel mag dan het sterke punt van het nieuwe seizoen zijn, veel van de andere verhaallijnen zijn juist uiterst rommelig. Veel te vaak lijken de makers er voor te kiezen om situaties niet te laten uitspelen, maar met grote plotwendingen alles om te gooien. Soms bevordert dit wel degelijk de spanning, maar veel vaker zorgt het ervoor dat personages niet de mogelijkheid krijgen om te groeien.

Vooral Vignette maakt dit seizoen nauwelijks groei door. Steeds lijkt ze weer nieuwe dingen te geloven of zich bij nieuwe groepen aan te sluiten, omdat de makers haar in elke mogelijke actiescène willen stoppen. Het resultaat is echter dat er weinig meer overblijft van het sterke personage uit het eerste seizoen. Er lijkt een grote nadruk op spektakel te zijn, met veel explosies en geweld, waardoor de verhaallijnen over liefde en vertrouwen uit het eerste seizoen eigenlijk helemaal verdwijnen. Daardoor dreigen de personages steeds meer lege hulzen te worden.

Toch lijken de makers van Carnival Row het licht gevonden te hebben, letterlijk dan. Waar het eerste seizoen op visueel gebied vaak veel te slecht verlicht was, ervoor zorgend dat de omgeving vaak niet goed te zien was, valt er in het tweede seizoen volop te genieten van de prachtige sets. Regelmatig beweegt de camera in uitgebreide longtakes door de straten van The Burgue. Deze shots zijn niet alleen erg knap, maar geven ook leven aan deze fantasiewereld.

Helaas worden deze prachtige beelden soms weer afgewisseld met shots die net iets te overduidelijk voor een greenscreen zijn gefilmd. Gezien de hoeveelheid geld die tegen deze serie aan is gesmeten is het verbluffend hoe slecht sommige visuele effecten in het eindresultaat zijn uitgewerkt. Voor een serie die toch veel moet leunen op deze technische middelen zijn er te vaak zichtbaar mislukte of niet goed uitgewerkte shots.

Amazon heeft besloten om de stekker uit Carnival Row te trekken, dus een derde seizoen zal er niet meer komen. In de serie is er een interessante wereld gecreëerd waarin zonder belerende toon het gevaar van populisme en racisme wordt getoond. Toch heeft de serie vanaf het begin te veel ideeën tegelijk uit willen werken, wat het geheel nooit helemaal ten goede is gekomen. In de laatste afleveringen, als alle losse eindjes op bizarre manieren aan elkaar geknoopt worden, blijft vooral het idee hangen dat deze serie zo veel meer had kunnen zijn.

★★★☆☆

Carnival Row is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'My Dad the Bounty Hunter'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'My Dad the Bounty Hunter'

Energiek ruimte-avontuur voor kinderen, maar niet erg origineel en soms iets te gewelddadig.

Regie: Kenji Ono, Ian Abando, Kai Akira, e.a. | Cast (stemmen): Yvette Nicole Brown (KRS), Rob Riggle (Glorlox), Jamie Chung (Vax), Laz Alonso (Terry), Priah Ferguson (Lisa), Jecobi Swain (Sean), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 21-28 minuten | Jaar: 2023

Op zich is The Mandalorian geen serie voor kinderen, maar ze sloeg desondanks flink aan bij die doelgroep. De animatieafdeling van Netflix kwam daardoor met een briljant idee: een serie over twee kinderen die ontdekken dat hun vader net zo'n galactische premiejager is. Het concept is goud maar de uitwerking niet helemaal zilver. Want behalve dat de serie niet bijster origineel is, is deze af en toe best bruut op een nonchalante manier. Geen beste boodschap voor jonge kijkers.

De kinderen Sean en Lisa volgen hun vader, die een ruimteschip blijkt te hebben. Voor ze het weten zijn ze betrokken bij zijn klus om iemand op te sporen en te vangen, en daar is paps niet blij mee. Terugkeren is geen mogelijkheid, dus de kinderen mogen mee onder de voorwaarde dat ze zich koest houden. Sean en Lisa zijn echter bekwamer dan hun vader zich realiseert en zijn strenge regels beginnen al gauw voor botsingen te zorgen.

My Dad the Bounty Hunter heeft niets te maken met Star Wars, maar haalt er wel zichtbaar veel 'inspiratie' uit. Goed gejat is beter dan slecht bedacht, zo blijkt maar weer. Want je krijgt niets wat je niet al eerder hebt gezien, maar het is allemaal prima uitgevoerd. Doordat de serie zijn verhaal verdeelt over tien korte afleveringen voelt deze als een animatiefilm, die zeker niet te lang is.

Er mag een duim omhoog voor de animatie. My Dad the Bounty Hunter is niet gemaakt voor de allerkleinsten, eerder voor acht jaar en ouder – veel ouder. Het enige waar iets te makkelijk over is gedaan zijn de mondbewegingen. Die zijn nooit makkelijk, maar het is zichtbaar het element waarbij de makers het minst op de details hebben gelet.

De stemmen zijn ingesproken door professionele acteurs, al zal bij het horen van de meesten niet direct een belletje gaan rinkelen. De stem van Lisa komt bijvoorbeeld van een bijrolvertolker uit Stranger Things. De stem die er het meest uitspringt door zowel het enthousiasme als de grappige opmerkingen is die van Sean, ingesproken door Jecobi Swain. Op foto's oogt hij als een arrogant jochie, maar hij slaagt erin om bubbelig charmant te zijn als een sociaal onhandige nerd.

Op dramatisch gebied zijn de makers vrij lui geweest met de persoonlijke verwikkelingen tussen de vader en zijn twee kinderen. In heel wat afleveringen luisteren Sean en Lisa niet naar de waarschuwingen van hun vader en doen ze gewoon wat ze willen. Pas later begint het echt te schuren omdat beide kids weten dat ze niet zo onbekwaam zijn als hij denkt. Wanneer de confrontatie eindelijk oplaait blijken de personages niet veel inhoud te hebben en is het conflict nogal vlak.

Gezien de jonge doelgroep is er een issue waar mogelijk sommige ouders zich aan zullen storen: het geweld. Het is enigszins acceptabel dat de volwassen personages erop los schieten, maar in My Dad the Bounty Hunter hebben de kinderen er blijkbaar geen moeite mee. Het leger van de slechteriken bestaat uit een soort Stormtroopers, maar met een ander uniform. Sean neemt ze vanuit een ruimteschip onder vuur en Lisa snijdt door ze heen met een elektrisch zwaard. Geen druppeltje bloed, maar dat de kinderen zo nonchalant andere wezens vermoorden is best verontrustend.

Gelukkig doet dat geweld pas zijn intrede in latere afleveringen en is het niet overdadig aanwezig. Netflix was al snugger bezig door een serie met dit concept te produceren en als ze echt slim zijn brengen ze Chillas als speelgoed op de markt. Dat zijn een soort wezens die zich gedragen als Ewoks en eruitzien als een combinatie van Furbies en Stitch. Niets vernieuwends dus, maar wel gewoon leuk. Net als deze serie zelf.

★★★☆☆

My Dad the Bounty Hunter is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Angstaanjagende docuserie 'MH370: The Plane That Disappeared' binnenkort op Netflix
Series / Trailer

Angstaanjagende docuserie 'MH370: The Plane That Disappeared' binnenkort op Netflix

Precies 9 jaar na de tragische gebeurtenis komt Netflix met een docureeks.

De verdwijning van vlucht MH370 van Malaysia Airlines is met recht tragisch te noemen. De vlucht vertrok vanuit Kuala Lumpur met als bestemming Peking. Het vliegtuig is echter nooit aangekomen. De 239 mensen die aan boord zaten zijn in 2015 officieel dood verklaard.

De driedelige docuserie buigt zich over deze mysterieuze zaak. De nodige theorieën over deze onopgeloste zaak doen tot op de dag van vandaag de ronde. Het vliegtuig dat in rook opging houdt om begrijpelijke redenen de gemoederen nog steeds bezig.

Aangespoeld brokstuk


Ongeveer een uur na het opstijgen is het laatste signaal van dit vliegtuig geregistreerd. Het vliegtuig bevond zich toen boven de Indische Oceaan. CNN bericht dat de luchtverkeersleiders vanaf dat moment geen enkel signaal meer ontvingen. Dit noemt men ook wel 'flying blind'.

De docuserie geeft de drie voornaamste theorieën weer over dit verdwenen vliegtuig. In de trailer, hieronder te bekijken, zien we dat één van die theorieën zich richt op een brokstuk. Dit spoelde in 2015 aan, en het is niet zeker of het van het verdwenen vliegtuig is of niet.

Het is niet waarschijnlijk dat Netflix het raadsel op zal kunnen lossen, wel krijgen we een overzicht van de vragen die tot op heden nog steeds leven.

MH370: The Plane That Disappeared kun je vanaf 8 maart bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Good Omens'-schrijver Neil Gaiman komt met een grappige update over seizoen 2
Series / Nieuws

'Good Omens'-schrijver Neil Gaiman komt met een grappige update over seizoen 2

Neil Gaiman over het seizoen dat in eerste instantie helemaal niet gepland was.

De vrolijke serie Good Omens is gebaseerd op het net zo vrolijke boek door Neil Gaiman en wijlen Terry Pratchett. Het boek kent miljoenen fans over de hele wereld, en gezien het succes van de serie hebben zij allemaal gekeken.

Apocalypse krijgt vervolg?


Good Omens was in eerste instantie bedoeld als miniserie. Dit is niet zo raar als je bedenkt dat het verhaal over het einde van de wereld gaat. Vanwege het succes besloot men tot een tweede seizoen.

Ideeën voor het vervolg


Pratchett en Gaiman waren altijd al van plan om een vervolg te schrijven. Aangezien Pratchett is overleden zal dit niet meer als zodanig gebeuren. Gaiman verwerkt hun ideeën nu in het tweede seizoen, en deelt op social media beelden van de opnames. De schrijver heeft nu een ander soort update gedeeld.

Camera


Gaiman heeft een passage uit Aziraphale's (Michael Sheen) dagboek gedeeld. Deze passage kun je hieronder lezen.

De schrijver legt uit: "Er werd een scène gefilmd waarin Aziraphale ergens in 1820 in zijn dagboek zit te schrijven. Doug (Douglas MacKinnon, de regisseur) vroeg me om een extra stuk tekst. De camera was echter zodanig geplaatst dat dit stuk tekst is weggevallen. Ik vond het zonde om het verloren te laten gaan, dus bij deze".

Vooralsnog is de plot nog niet bekend. Het nieuwste seizoen gaat deze zomer van start, we mogen dus aannemen dat de trailer er ook aan zit te komen.

Uit de passage blijkt dat er nog genoeg te beleven valt met de pietluttige engel Aziraphale en zijn ongewone vriend, de demon Crowley (David Tennant).

Seizoen 2 van Good Omens wordt de komende zomer verwacht op Prime Video.

https://neil-gaiman.tumblr.com/post/709263810873196544/madam-i-said-i-do-believe-that-you-have



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Orlando Bloom is blij dat 'Carnival Row' geen derde seizoen krijgt
Series / Nieuws

Orlando Bloom is blij dat 'Carnival Row' geen derde seizoen krijgt

De acteur geeft zijn kijk op het einde van 'Carnival Row'.

In een exclusief interview met Screen Rant heeft Bloom het over het slotseizoen van Carnival Row, waarin hij de hoofdrol speelt. Verrassend genoeg is de acteur van mening dat het prima is dat de serie eindigt.

Stoppen zolang er animo is


Op de vraag of hij meer Carnival Row ziet zitten, antwoordt Bloom: "Je sluit af terwijl het publiek best meer zou willen. Dat is wat mij betreft een prima einde. Buiten dit verhaal is er geen bronmateriaal. Men had niets ontwikkeld na deze twee seizoenen.

Als ik eerlijk ben, zie ik niet hoe we het beter hadden kunnen vertellen. Stoppen terwijl er nog animo voor de serie is werkt wat mij betreft prima"
.

Schaal productie


Bloom stipt verder de schaal van de productie aan. "We hebben in totaal vijf jaar gefilmd. Twee jaar daarvan lag alles stil. Er moesten enorme sets gebouwd worden. Om die te zien en langdurig op die sets te werken is een geweldige ervaring. Dan zijn daar de special effects, wat ook de nodige tijd in beslag neemt. Het was echt groots, episch zelfs" besluit Bloom.

Carnival Row telt weliswaar 'slechts' twee seizoenen, 'Philo' heeft duidelijk gemaakt dat er volledig recht is gedaan aan het verhaal.

Seizoen 2 van Carnival Row gaat op 17 februari in première op Prime Video.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer verschijnt 'Ant-Man and The Wasp: Quantumania' op Disney+?
Films / Nieuws

Wanneer verschijnt 'Ant-Man and The Wasp: Quantumania' op Disney+?

Vanaf 17 februari kan je de film zien in de bioscoop, maar wanneer zal deze te streamen zijn op Disney+?

Met Ant-Man and The Wasp: Quantumania wordt Phase 5 van het MCU in gang gezet. Naar verwachting komt deze film ergens in mei naar Disney+.

Verwacht in mei?


De MCU Phase 4 films werkten zogezegd volgens de regel dat deze minimaal 45 dagen exclusief in de bioscoop gezien konden worden. Daarnaast zetten Disney en Marvel Studios traditioneel ook de meest recente film op Disney+ voordat er weer een MCU-film in de bioscoop verschijnt.

Er wordt gemiddeld 65 dagen gewacht voordat een MCU-film op Disney+ gestreamd kan worden. Dit zou betekenen dat Ant-Man and the Wasp: Quantumania eind april uitkomt als dezelfde formule wordt toegepast. Het garandeert dan ook dat de film te zien zal zijn op Disney+ kort voor Guardians of the Galaxy Vol. 3 in de bioscopen te zien zal zijn op 5 mei.

Kaskraker


Met deze twee factoren in acht genomen, lijkt het er dus op dat Ant-Man and The Wasp: Quantumania in mei naar Disney+ komt. Tevens heeft de film dan ook alle tijd om een kassucces bij de bioscopen te worden.

De film


In Ant-Man and the Wasp: Quantumania keren Scott Lang en Hope van Dyne terug om hun avonturen als Ant-Man en The Wasp voort te zetten. Samen met Hope's ouders Hank Pym en Janet van Dyne verkennen ze de Quantum Realm. Hierbij komen er vreemde nieuwe wezens op hun pad. Zo beginnen ze aan een avontuur dat ze voorbij de grenzen zal brengen van wat ze voor mogelijk hielden.

Cast


Net als eerder, zien we Paul Rudd en Evangeline Lilly terug als Ant-Man en The Wasp. Michael Douglas en Michelle Pfeiffer zijn deze film ook weer van de partij. De cast wordt onder meer uitgebreid met Kathryn Newton, Jonathan Majors en William Jackson Harper.

Bekijk hier de trailer van Ant-Man and the Wasp: Quantumania welke je vanaf morgen kan zien in de bioscoop.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: de eerste beelden van Jodie Foster in 'True Detective' seizoen 4
Series / Trailer

Eindelijk: de eerste beelden van Jodie Foster in 'True Detective' seizoen 4

HBO Max komt eindelijk met een nieuw seizoen van de geliefde misdaadserie.

[b]Het lijk er sterk op dat HBO elk moment een volledige trailer én premièredatum voor True Detective seizoen 4 gaat onthullen, want een korte eerste teaser is online geslopen.

In de beelden, die je hieronder kunt bekijken, zien we hoofdrolspelers Jodie Foster en Kali Reis, die ditmaal de detectives spelen. Het vierde seizoen heeft overigens voor het eerst een subtitel: True Detective: Night Country.

De setting van het vierde seizoen zijn de ijzige vlaktes van Alaska; een stukje kouder dan de zonnige ongevingen van Louisiana, Los Angeles en Arkansas uit de eerdere seizoenen.

Talent voor en achter de camera's


Uitvoerend producenten zijn regisseurs Issa López en Barry Jenkins. López is tevens showrunner en regisseerde alle afleveringen.

Naast Foster en Reis zien we in het nieuwe seizoen ook acteurs als John Hawkes, Christopher Eccleston, Fiona Shaw, Finn Bennett, Anna Lambe, Aka Niviâna, Isabella Star Lablanc en Joel D. Montgrand.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze populaire films op Netflix trekken momenteel veel kijkers
Films / Netflix Kijktip

Deze populaire films op Netflix trekken momenteel veel kijkers

De onderstaande en andere films zijn nu te bekijken op Netflix.

Sommige dingen zijn onvermijdelijk. Zo zijn er simpelweg films die beter bekeken worden dan andere. Serietotaal zet de best bekeken Netflix-films in Nederland van dit moment voor je op een rijtje.

Infiesto


Twee Spaanse rechercheurs voeren een race tegen de klok om een volgende ontvoering en gruwelijke moord te voorkomen. Maar dan verschijnt een van de vermisten ineens weer in het kleine mijnstadje waar alles zich afspeelt. Wat is hier aan de hand?

Narvik


De machinerie van Hitler in de Tweede Wereldoorlog is sterk afhankelijk van ijzererts. Maar de Duitse troepen stuiten op ongekende weerstand in het Noorweegse stadje Narvik, waar de fossiele brandstof gewonnen wordt. Is de eerste tegenslag van Hitlers imperium aanstaande?

Stromboli


Sara, gespeeld door de Nederlandse Elise Schaap, wilt nieuwe uitdagingen aangaan na haar recente scheiding. Ze gaat naar Italië maar merkt dat het steeds moeilijker wordt om te ontsnappen aan haar pijnlijke verleden.



True Spirit


True Spirit vertelt het waargebeurde verhaal van een Australische tiener die alleen, zonder tussenstops de wereld rondreist.

Miłość do Kwadratu


Je doet alles voor de liefde van je leven, toch? Je keuzes heroverwegen en alles op het spel zetten om maar bij diegene te kunnen zijn. Maar soms kan een carrière een wig drijven tussen twee personen. Wat doe je als je geliefde zich zonder reden ineens anders voordoet dan je verwacht?



Alle bovenstaande en andere films zijn te bekijken via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave commercial zet Will Ferrell middenin 'Army of the Dead' van Netflix
Films / Video/clip/featurette

Gave commercial zet Will Ferrell middenin 'Army of the Dead' van Netflix

Will Ferrell is zijn komische zelf tijdens deze nagemaakte Army of the Dead-reclame.

We kunnen ons de snelweg zonder deze voertuigen nauwelijks meer voorstellen. De kans dat je ze in de nabije toekomst tegenkomt op Netflix is dan ook zeer groot. We hebben het natuurlijk over elektrische auto's.

Zoals Netflix het landschap van films en series voorgoed veranderde. Zo veranderen elektrische auto's al jarenlang de inhoud van onze garage.

We gaan het meemaken


Netflix speelt hier slim op in en heeft een deal gesloten met General Motors. De mogelijkheid dat we deze auto's terug gaan zien in toekomstige Netflix-producties is dus zeer groot.

Niks aan het handje


Acteur Will Ferrell laat ons nu al zien dat auto's op elektriciteit ook prima werken tijdens een zombie-apocalypse. Nietsvermoedend rijdt de komiek rond met zijn jeep in een levensgevaarlijk, besmet gebied.



Gebied vol zombies


Ferrell is zijn komische zelf tijdens deze nagemaakte Army of the Dead-reclame. In de gelijknamige film van Netflix uit 2021 moet een groep huurlingen een quarantainegebied vol met zombies betreden om een overval te plegen.

Zo groen als een kikker


Dat laatste hoeft Ferrell gelukkig niet te doen, maar hij komt niet ongeschonden uit de strijd. Wegrijdend richting de horizon, zo groen als een kikker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op grote DC-serie 'Gotham Knights'
Series / Nieuws

Eerste blik op grote DC-serie 'Gotham Knights'

The CW heeft ons een eerste blik gegeven op de DC-serie Gotham Knights.

Warner Bros. Television en The CW hebben ons een eerste blik gegeven op de DC-serie Gotham Knights, in de vorm van twee posters. Check ze hieronder!

De serie Gotham Knights deelt zijn naam met een recente videogame, hoewel ze daar wellicht niet perse geassocieerd mee willen worden. Dat spel ontving namelijk veel kritiek.

Gotham Knights-serie


Maar kritiek voor de Gotham Knights-game heeft niets te maken met de Gotham Knights-serie, aangezien het verhaal uiteraard compleet anders wordt.

In de onderstaande Gotham Knights-poster zien we Fallon Smythe als Harper Row, Tyler DiChiara als Cullen Row, Oscar Morgan als Turner Hayes, Navia Robinson als Carrie Kelley / Robin en Olivia Rose Keegan als Duela Doe.

De tweede poster toont ons een nieuwe blik op de Supernatural-ster Misha Collins als Harvey Dent, de Batman-schurk Two-Face.

De serie Gotham Knights draait om de mysterieuze dood van Batman en zijn geadopteerde zoon Turner Hayes die van de moord beschuldigd wordt. Echter wordt niet alleen hij, maar ook de kinderen van Batman's voormalig vijanden worden in het complot gebracht. De dochter van The Joker is ook een van de beschuldigde.

Gotham Knights gaat 14 maart in première.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 Mandalorians op poster voor 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

4 Mandalorians op poster voor 'The Mandalorian'

Een nieuwe The Mandalorian-poster toont ons vier Mandalorians die we in de serie gaan zien.

Over twee weken gaat seizoen 3 van The Mandalorian van start op Disney Plus. Zie hier een nieuwe poster van deze aankomende Star Wars-serie!

The Mandalorian seizoen 3 lijkt de focus echt te gaan leggen op waar de titel al naar verwijst: Mandalorians! De nieuwste poster laat de vier meest prominente Mandalorians uit de serie samen zien.

The Mandalorian seizoen 3


De onderstaande poster toont deze vier Mandalorians, van links naar rechts: Paz, de Armorer, Bo-Katan Kryze en Din Djarin. Alle vier gaan ze vermoedelijk een grote rol spelen in The Mandalorian seizoen 3.

Maar waar is Boba Fett? In zijn eigen serie, The Book of Boba Fett, kreeg Mando twee volledige afleveringen voor zichzelf. De twee werkten samen, en zullen dat ongetwijfeld nog vaker doen in The Mandalorian en een mogelijk vervolg op The Book of Boba Fett.

Boba's absentie in de poster is dus vrij opmerkelijk te noemen. Misschien gaan we dit iconische personage toch minder zien dan we verwachten. Over twee weken komen we er hoe dan ook achter, wanneer The Mandalorian weer van start gaat.

Check The Mandalorian vanaf 1 maart weer op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'You' tweede helft seizoen 4 staat nu online
Series / Trailer

Trailer 'You' tweede helft seizoen 4 staat nu online

De tweede helft van seizoen 4 start op 9 maart, kijk nu alvast de trailer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het succesvolle You is gebaseerd op de boeken van Caroline Kepnes. Deze bieden echter geen hints wat de terugkeer van Love (Victoria Pedretti) betreft.

De Netflix-hitserie volgde de boeken in seizoen 1 en 2. Vanaf het derde seizoen wijkt de serie echter beduidend af van Kepnes' verhaal. Wie wil weten hoe het verder gaat moet dus nog heel even afwachten.

Eat The Rich-moordenaar onthuld


Inmiddels is bekend dat Rhys Motrose (Ed Speelers) de moordenaar is. De trailer laat zien dat Rhys zijn vriendschap met Joe (Penn Badgley) wenst voort te zetten. Of de laatste hier blij mee is? Dit lijkt niet bepaald het geval te zijn.

Waanbeeld?


De verrassende terugkeer van Love geeft te denken. In de serie is het niet altijd even duidelijk of Joe's slachtoffers dood of levend zijn. Candace (Ambyr Childers) bleek springlevend ondanks de implicatie dat Joe haar had vermoord. We zagen echter ook een hallucinatie van Joe, waarin hij een gesprek voert met de dode Guinevere (Elizabeth Lail).

Of Love een hersenschim is of niet, en hoe de relatie met Rhys zich ontwikkelt wordt onthuld in de veelbelovende tweede helft.

Je kunt You bekijken op Netflix. Deel 2 van het vierde seizoen is vanaf 9 maart te streamen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere Marvel-superheld 'Moon Knight': is er een toekomst?
Series / Nieuws

Duistere Marvel-superheld 'Moon Knight': is er een toekomst?

Er zijn heel veel gesprekken over een eventueel tweede seizoen van Moon Knight, maar is er nu ook eindelijk een beslissing genomen?

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Moon Knight uitkwam. Het zou eerst een korte serie worden, maar toen werd de laatste aflevering ineens 'seizoensfinale' genoemd. Veel fans hoopten dan ook dat er een tweede seizoen zou komen.

Toen het eerste seizoen eindigde waren zeker niet alle vragen beantwoord. Seizoen twee zou dus verder voort kunnen bouwen op de dingen die nog onduidelijk zijn.

De baas van Marvel, Kevin Feige, vertelde in een interview met Entertainment Weekly dat hij zeker denkt dat er "een toekomst is voor Moon Knight".

Het verhaal van het tweede seizoen


Ook bevestigde Feige dat er gesprekken zijn geweest over een eventueel tweede seizoen. Hij benadrukte ook meteen dat een eventueel tweede seizoen meer een verhaal zou worden.

Dit is wat hij zei:"Met Moon Knight ging het heel erg over [het vertellen van een verhaal]. Het creëert een structuur zodat ik elke ochtend als de wekker afging, niet kon wachten om naar de set te gaan, want ik wilde eens wat anders proberen."

Bekijk hieronder de trailer voor het eerste seizoen en stream Moon Knight op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Marvel-serie op Disney+ lijkt erg losstaand te worden
Series / Nieuws

Deze Marvel-serie op Disney+ lijkt erg losstaand te worden

Er komen nieuwe series van Marvel die eigenlijk helemaal niks met de MCU te maken hebben.

Marvel staat erom bekend dat alle projecten op één of andere manier met elkaar verbonden zijn. Dat maakt de hele MCU ook zo bijzonder. Toch is dat de laatste tijd een beetje aan het veranderen met projecten als Moon Knight en Daredevil: Born Again.

De baas van Marvel, Kevin Feige, vertelde in een interview met EW dat Born Again niet echt aanknopingspunten heeft met de MCU. Dit is dan ook de reden dat er heel veel geëxperimenteerd kan worden met het verhaal.

Een nieuw experiment


Lees hieronder wat hij nog meer zei: "Het zijn Charlie Cox en Vincent D'Onofri. Ze zijn op zichzelf al geweldige acteurs en verhalenvertellers. Dat is ongeveer waar ik het over had met het plezier van series maken: dat is echt waar we mee experimenteren, met Daredevil in het bijzonder."

Wie komt er terug?


Het is nog niet helemaal bekend wie er terug gaat komen voor Born Again. Tot nu toe weten we alleen dat Cox en D'Onofrio terug zullen komen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer Apple-serie 'Extrapolations' barst van het hollywoodtalent
Series / Trailer

Trailer Apple-serie 'Extrapolations' barst van het hollywoodtalent

Meryl Streep, Edward Norton en Kit Harington spelen in deze serie over klimaatverandering.

Apple heeft onlangs een nieuwe trailer uitgebracht van hun nieuwste serie Extrapolations. In deze serie over klimaatverandering stikt het van de bekende acteurs. Bekijk ze gauw in de trailer hieronder.

In de nieuwe trailer van de Apple-serie duiken onder andere Tobey Maguire, David Schwimmer, Meryl Streep, Edward Norton en Kit Harington op. De dramaserie zal naar verluidt over de toekomstige ellende, die door klimaatverandering teweeg zal worden gebracht.

Een sterrencast


Er zijn dus al enkele absolute topacteurs aan de haak geslagen, maar dat is nog niet alles. Ook andere bekende acteurs komen langs, waaronder Diane Lane, Keri Russell, Marion Cotillard, Forest Whitaker, Matthew Rhys, Heather Graham, Sienna Miller, Judd Hirsch en Michael Gandolfini.

Het plot van Extrapolations


De serie zal zich afspelen in de nabije toekomst. De strijd tegen kanker is overwonnen en de mensheid is geland op Mars, maar dat verandert er weinig aan dat het leven op aarde steeds ondraaglijker wordt door steeds grotere veranderingen aan het klimaat.

In de serie worden acht verschillende verhalen verteld, verspreid over de wereld maar met vergelijkbare thema's. Welke onmogelijke keuzes moeten mensen maken om te overleven? Hoe zal de toekomst eruit komen te zien? Valt het allemaal nog te stoppen?

De eerste drie afleveringen van Extrapolations zullen op 17 maart verschijnen bij Apple TV+. Daarna zal wekelijks een nieuwe aflevering volgen. Bekijk hieronder gauw de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kun je verwachten van het tweede seizoen van de geliefde serie 'Heartstopper'
Series / Nieuws

Dit kun je verwachten van het tweede seizoen van de geliefde serie 'Heartstopper'

Fans kunnen niet wachten op het nieuwe seizoen van 'Heartstopper', maar de maker heeft al een kleine hint gegeven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Later dit jaar zal het tweede seizoen van Heartstopper te zien zijn op Netflix, maar de maker heeft nu al laten weten hoe het tweede seizoen gaat eindigen.

In de serie volgen we het verhaal van de verlegen student Charlie Spring (Joe Locke). Hij werd maandenlang gepest toen hij uit de kast kwam, maar gelukkig kon hij wel altijd op zijn vrienden rekenen.

Na de kerstvakantie wordt Charlie in de klas langs Nick (Kit Conor) gezet, die een jaar ouder is en de ster van het rugbyteam. Er ontstaat een mooie vriendschap tussen de jongens, maar deze groeit al snel uit tot iets meer.

Zo eindigt seizoen 1


In de finale van seizoen 1 hebben we gezien dat Toa (William Gao) en Nick het beste voor hebben met Charlie. Later in de aflevering biecht Nick op dat hij bij Charlie wil blijven en daarna kussen ze elkaar.

Ook is Nick van plan om uit de kast te komen, en dat doet hij nog op dezelfde dag voor zijn moeder. Het seizoen is dus positief afgesloten en het laat de fans hoopvol achter.

Happy ending


De maker Alice Oseman laat weten dat ze altijd al voor ogen had hoe de serie zou eindigen. Er zijn nog geen specifieke details bekend, maar we weten wel dat het tweede seizoen wederom een happy ending zal krijgen.

Oseman: "Ik weet al jarenlang hoe Heartstopper zal eindigen. Dit heeft me erg geholpen, omdat ik nu echt ergens naartoe kan werken. Ik ga verder nog niks verklappen, maar het wordt zeker een happy ending. Ik denk dat iedereen dat al had verwacht.'"

Verwachtingen van seizoen 2


Oseman heeft ook laten weten dat ze in seizoen 2 verder zullen ingaan op de aseksualiteit van Isaac (Tobie Donovan). Ze hoopt dat dit niet overkomt als een les, maar als een manier om het personage beter te leren kennen.

De goede afloop van seizoen 1 zorgde ervoor dat mensen helemaal dol waren op de serie, het is dus zeker geen verrassing dat ze dit voortzetten in het tweede seizoen. We kunnen nu dus met een gerust hart wachten op de release van Heartstopper seizoen 2.



Stream alle afleveringen van seizoen 1 van Heartstopper op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.