BBC trok bijna de stekker uit 'Doctor Who' seizoen 13

Showrunner Chris Chibnall heeft alles gedaan wat hij kon om BBC tegen te werken en het seizoen toch te maken.

Adrienne Koolen, 08-03-2023 10:10

De serie Doctor Who heeft niet alleen voor het eerst geschiedenis geschreven door een vrouwelijke dokter te hebben. De serie heeft ook een aantal grote evoluties doorstaan de afgelopen jaren.
De eerste vrouwelijke dokter, gespeeld door Jodie Whittaker, nam na een aantal jaar afscheid van Doctor Who. Dit betekende echter niet het einde voor haar, want er zou een miniserie komen: Doctor Who: Flux.

Corona gooide echter roet in het eten, aangezien de hele filmindustrie daardoor plat lag. Alles liep daarna vertraging op en schema's konden niet meer op elkaar aangepast worden. Dit was dan ook bijna de reden dat de serie niet door zou gaan.

Bijna het einde

Showrunner Chris Chibnall vertelde dat er één week was waarin de serie niet gemaakt zou worden. Hij had zelfs al een andere baan aangeboden gekregen.

Chibnall geloofde in de serie en daarom bleef hij hoop houden. Ook Whittaker had ondertussen al duizend vacatures en ze moest dus heel wat opgeven om toch dat seizoen te filmen.

Dit is wat Chibnall zei: "Er zijn bepaalde dingen die ik moest doen om dat seizoen gemaakt te krijgen. Omdat BBC geen manier kon vinden om het te doen. En weet je, er is veel vraag naar Jodie Whittaker, en dus heeft ze veel opgeofferd. Iedereen heeft veel opgeofferd."

Bekijk hier Jodie Whittaker als de 13e Doctor en stream Doctor Who op Prime Video.

Lees meer over: Jodie Whittaker, Chris Chubnall, Doctor Who, Doctor Who Flux, BBC

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix