De producent van 'The Big Bang Theory' heeft spijt van het plot in de finale

Velen waren verbaasd van de zwangerschap plottwist in de finale van 'The Big Bang Theory', maar de producent blijkt er zelf ook spijt van te hebben.

Nienke Sterken, 22-03-2023 01:21

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De producent van The Big Bang Theory, Steve Holland, geeft toe dat hij spijt heeft van het plot rondom de zwangerschap van Penny in de finale.
Penny en Leonard waren voor een lange tijd het belangrijkste stel in de serie, maar na hun huwelijk werden ze al snel minder belangrijk. Hierna werden ze meer gezien als bijfiguren, maar in het laatste seizoen probeerde de serie daar verandering in te brengen door een nieuw probleem te creëren.

Wel of geen kinderen

In seizoen 12 van The Big Bang Theory hadden Leonard en Penny verschillende meningen over het krijgen van kinderen. Penny wilde absoluut geen kinderen, terwijl Leonard wel graag de familie wilde uitbreiden.

Aan het eind van de serie zijn we er echter achter gekomen dat Penny niet alleen zwanger was, maar er ook nog eens erg enthousiast over was. Dit is erg tegenstrijdig met wat ze eerder zei en daardoor ontstond er veel kritiek. Holland geeft toe dat hij spijt heeft van hoe het plot is uitgevoerd.

Hollands reactie

"Sommige mensen wezen ons erop, en misschien terecht, dat Penny besloot om geen kinderen te hebben en daar oké mee was, maar uiteindelijk toch zwanger werd. Mensen zeiden: 'Waarom moet ze zwanger worden? Waarom kan ze zich niet goed voelen zonder een kind te krijgen?' En die gevoelens zijn volkomen terecht," aldus Holland.

Daarna vervolgde hij: "Het komt door de tijdsprong die we hebben gemaakt in de finale. We hebben overwogen om het op andere manieren te doen, bijvoorbeeld door Penny vals alarm te geven over de zwangerschap waardoor ze erg teleurgesteld zou zijn."

Hij sloot af met: "We hebben manieren besproken om haar minder abrupt naar dat moment te brengen. Ik denk dat het beter zou zijn geweest als we Penny nog een laatste stap hadden laten zetten voordat we bij de finale kwamen."


Bekijk The Big Bang Theory op HBO Max.
Lees meer over: The Big Bang Theory, HBO, HBO Max, Steve Holland, Leonard Hofstadter, Penny Hofstadter

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix