search
'Game of Thrones' zou het niet hebben gered zonder HBO
Series / Nieuws

'Game of Thrones' zou het niet hebben gered zonder HBO

'Game of Thrones' is een van de populairste series ooit, maar dat zou waarschijnlijk nooit gelukt zijn zonder de hulp van HBO.

Acteur Charles Dance, die de rol speelt van de kille en meedogenloze Tywin Lannister in Game of Thrones, denkt dat de HBO-serie niet zo succesvol zou zijn geweest als deze op een ander platform werd uitgezonden.

In een recent interview met The Guardian bespreekt Dance het succes dat hij had verwacht van Game of Thrones toen deze voor het eerst werd uitgezonden. Hij denkt dat de serie snel gestopt zou zijn als een ander televisienetwerk, zoals de BBC, het project had geleid. Bekijk zijn uitspraak hieronder:

Dance over het succes


"Ik had geen idee wat er zou gebeuren. Niemand van ons had verwacht dat het de succesvolste televisieserie ooit zou worden. Vooral omdat de eerste aflevering niet geweldig was," aldus Dance.

Daarna vervolgt hij: "Als het door BBC was gemaakt, dan zou de stekker eruit zijn getrokken. Maar Sky en HBO hebben het gekoesterd, en we kwamen erachter dat we met een behoorlijk indrukwekkende serie bezig waren. Ik had op dat moment nog steeds geen idee dat het een betoverend monster zou worden."

Reden voor succes op HBO


Er zijn verschillende redenen voor het enorme succes van Game of Thrones. Zo zijn alle mensen die meewerkten aan de serie daar een van, maar ook de toegewijde fanbase heeft enorm veel invloed gehad.

Maar HBO speelde zelf ook een belangrijke rol, het platform gaf Game of Thrones namelijk de vrijheid om controversiële verhaallijnen te volgen, meerdere genres te verkennen en zelfs heftige sterfgevallen of seksscènes te tonen.



Stream alle afleveringen van Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen