search
Recap 'True Detective': Maybe Tomorrow
Recensie

Recap 'True Detective': Maybe Tomorrow

Leeft Ray nog en waar is Frank mee bezig?

Na een schokkende finale vorige week, zijn we nu alweer toe aan de derde aflevering van het tweede seizoen van HBO's True Detective. Met deze aflevering lijkt Nic Pizzolatto zijn vorm weer gevonden te hebben, en krijgen we een mooi gebalanceerde aflevering, Maybe Tomorrow, voorgeschoteld.

Vorige week zagen we nog hoe Ray Velcoro (Colin Farrell) van voormalig maffiabaas Frank Semyon (Vince Vaughn) een belangrijke tip voor het onderzoek naar de moord op Ben Casper kreeg. Hij ging daar achteraan en kwam in een bizar huis aan, vol seksuele voorwerpen. Maar op het einde bleek de moordenaar aanwezig, die Ray in zijn buik schoot met een shotgun. Of hij dood is?

Lees hier de recap van aflevering 1, The Western Book of the Dead
Lees hier de recap van aflevering 2, Night Finds You
Lees hier de recap van aflevering 4, Down Will Come
Lees hier de recap van aflevering 5, Other Lives
Lees hier de recap van aflevering 6, Church in Ruins
Lees hier de recap van aflevering 7, Black Maps and Motel Rooms
Lees hier de recap van aflevering 8, Omega Station


Vorige week stelden we al dat kogels in de buik waarschijnlijk niet te overleven zijn. Maar gezien het belang van Ray Velcoro voor dit verhaal, hadden we verwacht dat hij misschien wel zou leven. Dat vermoeden blijkt te kloppen, want na een interessante scène waarin Ray met zijn vader spreekt, zien we hem ineens weer wakker worden. Het bleken rubberen kogels te zijn, die de politie ook inzet bij rellen.

Hoe hij de politie belt, weten we niet, maar de volgende scène laat zien dat ook Ani (Rachel McAdams), Paul (Taylor Kitsch) en de recherche aanwezig zijn. Ray houdt vooral blauwe plekken over aan het voorval van vorige week, maar leeft dus nog. Paul heeft al informatie gekregen over de telefoonnummers die veel gebeld werden vanuit daar. Die blijken vooral naar de burgermeester van Vinci te zijn gegaan…

Frank ondertussen hard bezig met teruggaan op het criminele pad. Hij heeft geld nodig, aangezien Casper niet alleen zijn vastgoed in handen had, maar ook zo ongeveer al zijn geld. Als vervolgens een van zijn mannen dood gevonden wordt, zien we Frank bang worden. Hij wil koste wat het kost weten wie hem dood wil hebben en zal daarvoor doen wat hij moet doen.

Ray en Ani bezoeken verder het huis van Vinci's burgermeester en spreken daar zijn vrouw en kinderen. Die geven niet bepaald antwoorden, maar dat hij zo'n duur huis heeft, schetst een beeld van de corruptie in de stad. Interessant is verder dat we leren dat er een beveiligingscamera gestolen is uit het huis van Casper, waar Ray nog werd neergeschoten. Op die beelden zou de moord wel eens te zien kunnen zijn.

Rachel krijgt tot slot de opdracht hem te manipuleren en gebruik te maken van het feit dat hij een eenzame man is. Ze moet hem verleiden en hij kan dan gebruikt worden om de corruptie in Vinci neer te halen. Tijdens hun onderzoek wordt hun auto verder in brand gestoken en zien ze de moordenaar in de buurt. Die weet via een korte en spannend gemaakte achtervolging te ontsnappen.

Tot nu toe hebben we vooral veel teasers gezien van wat er komen gaat. Er zijn veel beelden van hoe onze drie agenten op verschillende plekken langsgaan. En we zien uiteraard hoe moeilijk het is als je onderzoek doet naar een corrupte stad en de moord op een corrupte man. De belangen zijn in elk geval groot.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen