search
Recap 'True Detective': Black Maps and Motel Rooms
Recensie

Recap 'True Detective': Black Maps and Motel Rooms

Het tempo zit er goed in nu.

Met Church in Ruins kwam er ineens volop tempo in HBO's True Detective. We zagen hoe Ray, Ani en Paul op hun beurt wisten te infiltreren in één van de seksfeesten en verder wist Frank het meisje dat de spullen van Caspare probeerde te verkopen op te sporen.

Ineens was er dus een sterke voortzetting van het verhaal en die trend gaat nog door met deze aflevering. Black Maps and Motel Rooms is een ietwat volle, maar sterke toevoeging aan dit seizoen, waarin Nic Pizzolatto eindelijk zijn draai gevonden heeft.

Lees hier de recap van aflevering 1, The Western Book of the Dead
Lees hier de recap van aflevering 2, Night Finds You
Lees hier de recap van aflevering 3, Maybe Tomorrow
Lees hier de recap van aflevering 4, Down Will Come
Lees hier de recap van aflevering 5, Other Lives
Lees hier de recap van aflevering 6, Church in Ruins
Lees hier de recap van aflevering 8, Omega Station


Ditmaal beginnen met in het motel waar Ray, Paul en Ani heen zijn gegaan met het meisje Vera. Ani en Vera kicken nog af van de drugs, terwijl Ray en Paul de gestolen documenten doornemen. Ze komen tot de conclusie dat Caspare contracten getekend had, die inhielden dat men na zijn dood zijn percelen goedkoop kon opkopen. Een motief is dus gevonden voor de gruwelijke moord. Maar er zijn enorme problemen voor Ray en Ani, die nu beiden gezocht worden.

Ani wordt gezocht voor de moord die ze pleegde tijdens het seksfeest, vorige aflevering. Ray op zijn beurt bezoekt de officier van justitie, Davis, die het onderzoek naar de moord op Capare en de corruptie in Vinci lanceerde. Maar eenmaal bij haar, blijkt ze dood in haar auto te liggen, waar Ray dan voor opgezet is.

Om die reden is Paul de enige die nog enigszins clean is, maar ook niet voor lang. Hij krijgt een paar MMS'jes (wie wist dat die nog gebruikt werden?) met foto's waarin hij een man aan het zoenen is. De foto's worden verkocht, tenzij hij zich 's nachts ergens meldt. Voordat hij dat kan doen, brengt hij nog zijn verloofde Emily en zijn moeder in veiligheid. Ani ondertussen zorgt met hulp van haar collega, dat haar vader en zus naar een veilige plek gaan. Het meisje Vera dat ze gered had, wil Ani gebruiken om een zaak op te bouwen. Dit overigens tegen de wil van het meisje in, die doodsbang lijkt.

Frank heeft zijn eigen problemen. Hij ontmoet Blake en heeft nu zo'n grote problemen dat hij wel weg moet. Geen wonder dus, dat hij Blake eerst in elkaar slaat en vervolgens in zijn buik schiet, om vervolgens met de Russen te praten. Die hebben de pandrechten op al zijn clubs opgekocht en bieden hem een baan in zijn eigen imperium aan. Dat is nu zo goed als uit elkaar gevallen en dat snapt Frank. Hij steekt daarom al zijn belangrijke locaties in brand en vlucht met veel cash geld in tassen. Vermoedelijk gaat hij proberen naar Venezuela te vluchten, waar hij kaartjes voor gekocht heeft.

Eenmaal bij de ontmoeting, krijgt Paul een geweer tegen zijn hoofd gericht en een optie: of hij geeft de documenten terug, of de foto's worden vrijgegeven. Paul lijkt akkoord te gaan met de ruil, maar met een paar snelle bewegingen weet hij te ontkomen. Daar lijkt het althans op, want eenmaal buiten probeert hij Ray te bellen, waarop hij in zijn rug en hoofd geschoten wordt. Of hij dood is weten we volgende week natuurlijk pas écht zeker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen