Recap 'True Detective': Other Lives

Recap True Detective: Other Lives

Deze aflevering maakt een bijzonder opmerkelijke stap.

Jim Pedd, 20-07-2015 09:28

Vorige week eindige HBO's True Detective met een gigantische schietpartij, die wel thuis past in een film. Deze week maakt de serie met de aflevering Other Lives een vrij opmerkelijke sprong vooruit in de tijd en wordt het onderzoek naar de moord op Ben Caspare opnieuw gelanceerd.
Als je gedacht had dat de moord op Caspare nu opgelost zou zijn, zit je uiteraard verkeerd. Dit seizoen heeft immers acht afleveringen, wat inhoudt dat we nog tot 9 augustus zullen moeten wachten voordat we weten wie Caspare heeft vermoord. De contouren zijn in elk geval duidelijk: er is iemand met snode plannen, die het ook voorzien heeft op Frank Semyon en zijn misdaadimperium.

Lees hier de recap van aflevering 1, The Western Book of the Dead
Lees hier de recap van aflevering 2, Night Finds You
Lees hier de recap van aflevering 3, Maybe Tomorrow
Lees hier de recap van aflevering 4, Down Will Come
Lees hier de recap van aflevering 6, Church in Ruins
Lees hier de recap van aflevering 7, Black Maps and Motel Rooms
Lees hier de recap van aflevering 8, Omega Station


We schreven het al in de inleiding van dit stuk; Nic Pizzolatto besloot opmerkelijk genoeg tot het maken van een tijdsprong. 66 dagen na de schietpartij die volgde op de poging Ledo Amarillo te pakken, zien we iedereen weer. Dat leidt ertoe dat de eerste twintig minuten draaien om opzet. Iedereen heeft een nieuwe plek en dat moet weer duidelijk gemaakt worden. Zo is Ray nu beveiliger van Frank; werkt Ani op de archiefafdeling en doet Paul onderzoek naar verzekeringsfraude. En Frank Semyon zit weer tot z'n hals in de georganiseerde misdaad.

Vanaf hier loopt de zaak weer verder en gebeurt er eigenlijk vrij weinig deze aflevering. We zien bijvoorbeeld hoe Frank steeds meer in de penarie lijkte komen. Hij zit zonder geld en één van zijn mensen, Blake, lijkt hem verraden te hebben en zijn eigen praktijk erop na te houden. Daar komt bij dat de deal die Caspare opgezet had, met betrekking tot de spoorwegen, niet door gegaan is en bijgevolg zit Frank zonder geld en met schulden. Hij is weer volop misdadiger en zijn vrouw is daar niet blij mee. Pas als Frank weer legaal bezig is, kan het duo beginnen met het adopteren van kinderen.

Verder voert de vrouw van Ray een rechtszaak tegen hem, waarbij ze een vaderschapstest én een drugstest af weet te dwingen. Ray is daar niet blij mee, maar komt aan het einde van de aflevering erachter wat er aan de hand is. De echte verkrachter van zijn vrouw is gevonden, waarmee Ray de verkeerde gepakt heeft. Ray is nu dus op wraak belust, want is er achter gekomen dat Frank hem opgelicht heeft.

Ani doet ondertussen haar eigen onderzoek naar de zaak en ontdekt foto's van Caspare met een prostituee. Er blijkt veel aan de hand want Caspare bleek grote feesten te organiseren voor invloedrijke mensen. Daarbij waren prostituees aanwezig en maakten Caspare en Chessani compromitterende beelden van iedereen. Het is helder dat één van die mensen Caspare gedood heeft.

De corruptie loopt diep, maar omdat het onderzoek gesloten is, lijkt de boel stil te liggen. Totdat de officier van justitie langskomt en een geheim onderzoek lanceert, waarbij Ray (die alleen meewerkt omdat hij dan voogdij over zijn zoon zou krijgen), Ani én Paul weer samenwerken. Ze zijn veilig, nu ze allemaal niet meer actief bij de politie werken. De bedoeling is om de grotere corruptie in Vinci en de staat bloot te leggen en aan te pakken. Diep gaat die boel sowieso, want de burgemeester die het onderzoek sloot, heeft nu een volle campagnekas en wil gouverneur worden.

Dat het onderzoek aan het begin van deze aflevering afgesloten bleek te zijn, nadat bij de Mexicanen bewijsmateriaal voor de moord op Caspare gevonden was, en een tijdsprong gemaakt werd, haalt het tempo uit de serie. Vervolgens brengen we veel tijd door met de hoofdpersonen en de opzet van hun nieuwe situatie. En daarna opent men het onderzoek weer. Het voelt daardoor een beetje alsof zes afleveringen wel genoeg waren, want dan had dit nooit hoeven gebeuren.

Lees meer over: true detective, recensie, recap, hbo, seizoen 2, nic pizzolatto, other lives, colin farrell, vince vaughn, rachel mcadams, taylor kitsch

Informatie over de serie: True Detective

Populair nieuws