Spectaculaire video over draken uit 'Game of Thrones' en 'House of the Dragon'

Bekijk deze duizelingwekkende samenvatting over en met een heleboel draken.

Valeria Milić, 12-04-2023 11:04

A Song of Ice and Fire door George R.R. Martin heeft een rijke geschiedenis wat de herkomst van draken betreft. Deze is op een subtiele manier zowel in Game of Thrones als in House of the Dragon verwerkt.
Youtuber xRav3n heeft een video gemaakt die alles nog eens op een rijtje zet. We zien feiten en feitjes voorbijkomen, omlijst door spectaculaire drakengevechten.

Parallellen

xRav3n laat de parallellen zien tussen House of the Dragon, de Targaryen-draken en de restanten in de tijd van Game of Thrones. Arya ziet Balerion's schedel in de kelder van kasteel Red Keep.

In de tijd van de Baratheons hangen de schedels van de Targaryen-draken immers allang niet meer in de troonruimte. De kleinste schedel heeft de grootte van een kat. Het volgende shot toont vervolgens levende draken en hoe de drakenrijders met de dieren omgaan.

Verleden en heden

Dergelijke parallellen gebruikt xRav3n door de hele video heen. We zien Jace Velaryon in de Dragon Pit waar hij Vermax gaat trainen. Dit wordt afgezet tegen de ruïne die Daenerys bijna 200 jaar later ziet. Zij benoemt het feit dat draken hierin werden opgesloten, en we zien hoe ze uiteindelijk genoodzaakt is om hetzelfde te doen.

Tyrion noemt in de voice-over vervolgens dat draken door het opgroeien in de Dragon Pit steeds kleiner en kleiner werden, "totdat de laatste de grootte had van een kat". Dit verwijst terug naar het eerdere shot met daarin de mini-schedel.

Mix live-action en special effects

Het geheel is daarnaast verweven met beelden van majesteitelijke drakenvluchten en vlammende drakengevechten. De mix van filmen op locatie, onder andere Kroatië (King's Landing) en Ierland (Dragonstone), en special effects heeft een indrukwekkende wereld op het scherm gebracht, hetgeen de bijzondere video alleen maar bevestigt.

Game of Thrones en House of the Dragon kun je zien op HBO Max.
Lees meer over: House of the Dragon, Matt Smith, Emma Darcy, Eve Best, Steve Touissant, Olivia Cooke

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in