search
'Severance' seizoen 2 flink vertraagd door chaos achter de schermen

'Severance' seizoen 2 flink vertraagd door chaos achter de schermen

Het eerste seizoen geldt als een van de betere series van de afgelopen jaren.

Zilko Tarici
Het eerste seizoen van Severance werd uitermate goed ontvangen en sleepte meerdere Emmy's in de wacht. Logisch dan ook dat er hard wordt gewerkt aan een tweede seizoen.

En hoewel er al langere tijd wordt gewerkt aan het tweede seizoen, komt nu het treurige nieuws naar buiten (via Puck News) dat een vete tussen showrunners Dan Erickson en Mark Friedman heeft gezorgd voor flinke vertraging.

Chaos in de schrijverskamer


Naar verluidt zou het zo zijn dat Erickson, bedenker van de serie en schrijver van de pilot-aflevering, en Erick elkaar al de haren uit de kop trokken voordat het eerste seizoen ook maar af was.

Die vete blijkt dus allesbehalve opgelost te zijn, nu de problemen ervoor hebben gezorgd dat de opnames zijn stilgelegd.

Als dat maar goed gaat


En dat is blijkbaar niet alles: ook zou het zo zijn dat er problemen zijn met de scripts en dat de hoogte van het budget flink uit de hand dreigt te lopen.Apple houdt zich ondertussen op de vlakte, en wil blijkbaar nog eens twee extra seizoenen van de serie zien.

Crisiscontrole


Stilletjes hebben ze House of Cards-bedenker Beau Willimon aan boord gebracht om seizoen 2 in goede banen te leiden.

Seizoen 1 van Severance eindigde in april 2022. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer het tweede seizoen te streamen zal zijn.Aanbevolen artikelen