search
Het einde van dit personage in 'Star Trek: Picard' was eerst heel anders
Series / Nieuws

Het einde van dit personage in 'Star Trek: Picard' was eerst heel anders

Showrunner doet een verrassende onthulling over de verhaallijn van dit populaire personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 3 van Star Trek: Picard had de nodige verrassingen voor de fans. Wat zo mogelijk nog meer de verbazing wekt is dat Terry Matalas nog meer in petto had voor het laatste seizoen.

Met name de dood van Ro Laren (Michelle Forbes) stond in eerste instantie niet in het script. Integendeel, haar verrassende terugkeer in aflevering 5 was het begin voor een langere verhaallijn.

Ambitieus schema


Matalas gaf aan dat het scenario en het schema behoorlijk ambitieus waren. Het was vanaf de start dus al spannend of het überhaupt zou lukken om alles te filmen.

Wat Ro betreft bleek dit niet haalbaar. Matalas: "Er waren nu eenmaal gebeurtenissen waarvoor we niet de tijd en het budget hadden om die te filmen. In het oorspronkelijke scenario overleeft Ro. Ze wordt van de shuttle af getransporteerd. De Changelings blijken haar te gebruiken voor informatie".

Enterprise en Borg Cube


"Het komt erop neer hoeveel geld je in je spaarpot hebt nadat je een Borg Cube hebt gebouwd, en we hadden ook een Enteprise nodig," besluit de showrunner.

Menigeen had dit uiteraard graag gezien. Velen vroegen zich af hoe het Ro was vergaan sinds zij Starfleet had verlaten. Het is uiteraard ontzettend jammer dat de terugkeer zo kort duurde. Desondanks zijn velen blij met de reünie en vinden dat haar verhaal op een goede manier is afgerond.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen