search
'Star Trek: Strange New Worlds' loopt een dikke vertraging op

'Star Trek: Strange New Worlds' loopt een dikke vertraging op

Een heleboel series worden stilgelegd door de schrijversstaking, en daar komt nu ook 'Star Trek: Strange New Worlds' bij.

Tom Veldman
Ook de opnames van Star Trek: Strange New Worlds worden getroffen door de schrijversstaking in de Verenigde Staten.

Het tweede seizoen van Strange New Worlds is binnenkort te zien op Paramount+, maar de opnames van het derde seizoen worden uitgesteld door de staking. De cast en crew zouden eigenlijk op 2 mei beginnen met filmen in Toronto, maar de productie is nu stilgelegd.

De schrijversstaking


De WGA (Writers Guild of America) is momenteel aan het staken in de Verenigde Staten en ze eisen betere arbeidsvoorwaarden. Zo willen ze bijvoorbeeld een eerlijke prijs ontvangen voor het werk dat ze maken.

Daarnaast willen ze beschermd worden tegen de dreiging van A.I., omdat ze bang zijn dat kunstmatige intelligentie in de toekomst het werk van de schrijvers zal overnemen waardoor schrijvers overbodig zouden worden.

Productie stilgelegd


Volgens TrekCentral werden de opnames van het derde seizoen van Strange New Worlds op 2 mei stilgelegd, dezelfde dag waarop de schrijversstaking begon. Daarnaast heeft de staking ook gevolgen voor andere Star Trek-series die momenteel in productie zijn.

Verlaten schrijvers


Melissa Navia speelt de rol van Lt. Erica Ortegas in Strange New Worlds en laat op Twitter weten dat ze de stakende schrijvers steunt. Dit deed ze in reactie op een tweet van Bill Wolkoff.

Wolkoff is een van de schrijvers van Strange New Worlds en verliet de serie vanwege de staking. Hij hoopt snel terug te keren, maar dat is afhankelijk van de studio's en bedrijven die erbij betrokken zijn. Bekijk de tweets hieronder:
Stream Star Trek: Strange New Worlds op Paramount+.

Aanbevolen artikelen