search
Hoe is het nu eigenlijk met de cynische schoenverkoper 'Al Bundy' uit 'Married with Children'?
Series / Featured

Hoe is het nu eigenlijk met de cynische schoenverkoper 'Al Bundy' uit 'Married with Children'?

Ed O'Neill scoorde na zijn tijd als Al Bundy nog een iconische rol.

Wij smullen nog altijd van de herhalingen van Married with Children, de iconische sitcom uit de jaren '80. De absolute hoofdrol in deze serie was voor Al Bundy, de cynische schoenenverkoper, gespeeld door Ed O'Neill.

Al Bundy


Al Bundy is de pater familias van de Bundy-familie. Al komt eigenlijk nauwelijks van zijn bank af terwijl hij zichzelf en iedereen om hem heen bekritiseert. Al Bundy is werkzaam als schoenenverkoper in Gary's Lady's Shoes & Accessories en heeft het daar totaal niet naar zijn zin.

De vrouwelijke klanten van de winkel moeten het dan ook veelal behoorlijk ontgelden. Thuis heeft hij lang niet altijd het hoogste woord. Hij is getrouwd met Peggy en samen hebben zij twee kinderen, Bud en Kelly.

Ed O'Neill


Acteur Ed O'Neill werd op 12 april 1946 geboren in de Verenigde Staten. Zijn grootste roem vergaarde hij in eerste instantie met zijn rol als 'Al' in Married with Children. Hij werd voor zijn rol meerdere malen genomineerd voor een Golden Globe.

Nog een glansrol


O'Neill speelde vervolgens bijrollen in films als The Spanish Prisoner, The Bone Collector en Lucky Numbers en zijn acteercarrière leek in een minder glanzende fase te komen. Vanaf 2019 kwam hij echter opnieuw nadrukkelijk in de schijnwerpers als Jay Pritchet in de sitcom Modern Family, die zo mogelijk nog populairder werd dan Married with Children.

Van meerdere markten thuis


Een leuk weetje is dat O'Neil, die getrouwd is met actrice Catherine Rusoff, niet alleen goed kan acteren maar dat hij ook de zwarte band heeft behaald in Jiu Jitsu!

Zie hier nog eens zijn 'beste' beledigingen:






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen