'The Wheel of Time' heeft formidabele en angstaanjagende tegenstanders in seizoen 2

De komst van dit brute en wrede volk belooft een stevig tweede seizoen.

Valeria Milić, 29-05-2023 13:47

De fantasyserie van Robert Jordan is een van de meest populaire boekenreeksen in dit genre. Seizoen 1 van de verfilming werd positief ontvangen, en menigeen kijkt uit naar het vervolg.
Het einde van seizoen 1 liet een glimp zien van een groep nieuwkomers. Dit zijn zeer waarschijnlijk de Seanchan, wat betekent dat het er niet goed uitziet voor de hoofdpersonages.

Slavernij als basis

De Seanchan zijn afkomstig van een continent dat dezelfde naam draagt. Na de Trollok-oorlogen stuurde de legendarische held Artur Hawkwing een vloot naar dit continent. Zijn zoon bevond zich aan boord, en volgens de legende veroverde Hawkwing's zoon het continent. De huidige Seanchan zouden van Hawkwing's zoon afstammen.

De Seanchan staan echter bekend als een wreed en bloeddorstig volk. Iedere vrouw die een connectie heeft met de One Power wordt door hen tot slaaf gemaakt. De macht van de Seanchan berust hiermee op de slavernij van Aes Sedai. Zij dragen letterlijk een halsband en lopen aan de ketting.

Tot het uiterste

Vanuit deze hoek bezien is hun komst naar de Westlanden allesbehalve positief. Het doel is zeer waarschijnlijk verovering van de Westlanden. Gezien hun gewoonte om met ijzeren vuist te regeren zullen de hoofdpersonages tot het uiterste gedreven worden. Met deze bloedstollende figuren belooft het nieuwe seizoen het nodige te vragen van onze helden en het nodige brute spektakel in het geliefde verhaal.

Kijk The Wheel of Time seizoen 2 vanaf 1 september op Prime Video.
Lees meer over: the wheel of time, rosamund pike, daniel henney, robert jordan

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie