search
'The Wheel of Time' heeft formidabele en angstaanjagende tegenstanders in seizoen 2
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' heeft formidabele en angstaanjagende tegenstanders in seizoen 2

De komst van dit brute en wrede volk belooft een stevig tweede seizoen.

De fantasyserie van Robert Jordan is een van de meest populaire boekenreeksen in dit genre. Seizoen 1 van de verfilming werd positief ontvangen, en menigeen kijkt uit naar het vervolg.

Het einde van seizoen 1 liet een glimp zien van een groep nieuwkomers. Dit zijn zeer waarschijnlijk de Seanchan, wat betekent dat het er niet goed uitziet voor de hoofdpersonages.

Slavernij als basis


De Seanchan zijn afkomstig van een continent dat dezelfde naam draagt. Na de Trollok-oorlogen stuurde de legendarische held Artur Hawkwing een vloot naar dit continent. Zijn zoon bevond zich aan boord, en volgens de legende veroverde Hawkwing's zoon het continent. De huidige Seanchan zouden van Hawkwing's zoon afstammen.

De Seanchan staan echter bekend als een wreed en bloeddorstig volk. Iedere vrouw die een connectie heeft met de One Power wordt door hen tot slaaf gemaakt. De macht van de Seanchan berust hiermee op de slavernij van Aes Sedai. Zij dragen letterlijk een halsband en lopen aan de ketting.

Tot het uiterste


Vanuit deze hoek bezien is hun komst naar de Westlanden allesbehalve positief. Het doel is zeer waarschijnlijk verovering van de Westlanden. Gezien hun gewoonte om met ijzeren vuist te regeren zullen de hoofdpersonages tot het uiterste gedreven worden. Met deze bloedstollende figuren belooft het nieuwe seizoen het nodige te vragen van onze helden en het nodige brute spektakel in het geliefde verhaal.

Kijk The Wheel of Time seizoen 2 vanaf 1 september op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen