search
Deze 'Game of Thrones'-ster werd afgelopen zaterdag gearresteerd in Den Haag

Deze 'Game of Thrones'-ster werd afgelopen zaterdag gearresteerd in Den Haag

Carice van Houten is gearresteerd door de politie tijdens een protest van Extinction Rebellion.

Tom Veldman
Carice van Houten, bekend van haar rol in Game of Thrones is afgelopen zaterdag gearresteerd door de politie in Den Haag.

In de populaire HBO-serie speelt Van Houten de rol van Melisandre, ook wel bekend als de Rode Vrouw. Ze is de mysterieuze priesteres van de Heer van het Licht en staat bekend om haar voorspellende gaven, gebruik van vuurmagie en haar belangrijke rol bij de strijd tegen de White Walkers.

Protest


Duizenden protestanten van Extinction Rebellion, waaronder Van Houten, blokkeerden een deel van de A12 met één eis: stop fossiele subsidies! Ze vinden dat de overheid moet stoppen met het subsidiëren van de fossiele industrie, omdat de klimaat- en ecologische crisis elke dag blijft verergeren.

De politie gebruikte een waterkanon om de protestanten uit elkaar te drijven. In een video op Instagram, waarin Van Houten is getagd, kun je zien dat ze werd doorweekt door het waterkanon terwijl ze een rode poncho droeg.

Bekijk op instagram


Arrest


Volgens ANP werd Van Houten gearresteerd tijdens dit protest, maar mocht ze later weer naar huis gaan. Het is nog niet bekend om ze wordt vervolgd.

Daarnaast werden meer dan 1.500 anderen gearresteerd, waarvan er zeker 40 vervolgd zullen worden. Volgens ANP werd tijdens dit protest het hoogste aantal mensen gearresteerd tot nu toe.



Game of Thrones is te bekijken op HBO Max.



Aanbevolen artikelen