'The Wheel of Time' moet deze cruciale elementen in seizoen 2 verwerken

Seizoen 1 heeft een aantal kerngebeurtenissen uit het eerste boek geskipt.

Valeria Milić, 04-06-2023 16:47

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De critici waren op zich te spreken over seizoen 1 van The Wheel of Time. De fans waren echter verdeeld, aangezien ze vonden dat de serie hier en daar toch echt teveel afwijkt van de boeken.
'Het oog van de wereld', dat het eerste boek is in de imposante boekenreeks, bevat een aantal gebeurtenissen die we niet zien in de serie. Hieronder volgen drie van deze gebeurtenissen.

Rand ontmoet Elayne

Gezien hoe ongelooflijk belangrijk Elayne en haar familie zijn in het verhaal, valt haar afwezigheid ontzettend op. Rand al'Thor (Josha Stradowski) brengt tijd door in de stad Caemlyn en hier ontmoet hij Elayne, de erfgenamen van de Leeuwentroon van Andor.

Aan het einde van seizoen 1 zagen we Rand de Blight in lopen, dus waarschijnlijk zal zijn ontmoeting met Elayne in een andere vorm gegoten worden. Zij is eenvoudigweg een veel te belangrijk personage om achterwege te laten.

Rand's gevecht met Aginor

Het feit dat Rand de maker van de Trollocs verslaat is een enorme overwinning voor het Licht. Dit deel van boek 1 hebben de kijkers vooralsnog niet gezien.

Het is mogelijk dat de confrontatie tussen Aginor en Rand gedurende het tweede seizoen plaatsvindt. Per slot van rekening bevindt Rand zich al in de Blight. Aangezien hij Aginor in de boeken op deze locatie aantreft, bestaat hier de mogelijkheid om dit belangrijke gevecht op deze manier op het scherm te vertonen.

De Green Man en Belthamal

Someshta, oftewel de Green Man, is vooralsnog ook nog niet in de serie te zien gweest. Dit terwijl het gevecht met Belthamal, en de overwinning tegen een enorme prijs, juist een van de beste momenten in de boeken is. In de boeken is Moiraine (Rosamund Pike) betrokken bij dit gevecht, dus het zou kunnen dat de serie de invalshoek hanteert.

Het is begrijpelijk dat een omvangrijk verhaal als dat van Jordan bepaalde afwijkingen zal bevatten in de verfilming. Wat The Wheel of Time echter zal moeten voorkomen is dat men de kant op gaat van The Witcher, waarbij de fans op een gegeven moment vervreemd raakten van de verfilming.

Kijk The Wheel of Time seizoen 2 vanaf 1 september op Prime Video.

Lees meer over: the wheel of time, rosamund pike, daniel henney, josha stradowski, robert jordan

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix