George R.R. Martin vertelt eindelijk weer eens over de voortgang van zijn 'Game of Thrones'-boek 'Winds of Winter'

George R.R. Martin geeft aan dat de schrijversstaking geen invloed heeft op het schrijven van zijn nieuwste roman.

Bas de Kramer, 07-06-2023 22:50

George R.R. Martin is de schrijver van de boeken die de basis vormen voor de zo geliefde serie Game of Thrones. Zoals jullie vast niet is ontgaan, is er momenteel een schrijversstaking gaande in Hollywood. Hij was ook bij een recente staking aanwezig. Wat betekent dit nu precies?
De staking duurt al meer dan één maand en heeft al veel opnames van films en tv-series verstoord.Het tweede seizoen van House of the Dragon loopt geen verdere vertraging op. Martin, de auteur van de boekenreeks waarop de serie is gebaseerd, verzekerde fans dat de scripts voor het nieuwe deel al klaar waren lang voordat de protesten begonnen.

Winds of Winter

Een ander nieuwtje dat hij bracht is dat zijn werk aan het boek The Winds of Winter, het volgende deel van de boekenreeks waar Game of Thrones op is gebaseerd, niet beïnvloed zal worden door de schrijversstaking. Martin legde in een blog uit dat de staking invloed heeft op tv- en filmschrijvers die bij de vakbond betrokken zijn, maar dat het geen betrekking heeft op romanschrijvers.

Het is al vier jaar geleden dat Game of Thrones eindigde, maar Martin's zesde roman in de serie, The Winds of Winter, is nog niet voltooid. In oktober 2022 zei Martin tijdens The Late Show with Stephen Colbert dat hij driekwart van het boek had afgerond en nog ongeveer 500 pagina's moest schrijven.


Recente quote Martin

"Er zijn vreugdevolle dagen waarop het echt tot leven komt en de personages tot leven komen en de scènes en woorden uit je stromen. Het voelt goed. Maar er zijn niet veel van die dagen. Er zijn ook dagen waarop het moeilijk is." zei de auteur hierover zeer recentelijk.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.
Lees meer over: game of thrones, sam tarly, jon snow, john bradley, david benioff, daenerys, emilia clarke, jack gleeson, maisie williams, arya stark

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie