search
Waarom de 'Jason Bourne'-serie 'Treadstone' al na 1 seizoen werd gecanceld
Series / Featured

Waarom de 'Jason Bourne'-serie 'Treadstone' al na 1 seizoen werd gecanceld

USA Network heeft verschillende series gecanceld, waaronder 'Treadstone', en dit is de reden daarvoor.

Na slechts één seizoen is Treadstone al gecanceld en er zal dus geen vervolg komen op de Jason Bourne spin-off.

De serie is gebaseerd op de Jason Bourne- films en boeken. We volgen het verhaal van CIA-agenten die betrokken zijn bij het geheime programma genaamd Treadstone. In 1973 wordt John Randolph Bentley gevangengenomen en getraind als moordenaar, terwijl in het heden verschillende CIA-agenten uit het programma ontwaken.

Tweede seizoen gecanceld


USA Network heeft nu bevestigd dat het tweede seizoen officieel is geannuleerd. Hoewel de serie geen mega groot succes was, heeft Treadstone wel een kleine maar trouwe fanbase. Veel van hen vragen zich af waarom het tweede seizoen niet meer doorgaat.



Er zijn verschillende redenen voor deze beslissing, met name tegenvallende kijkcijfers en de overgang van het netwerk naar een ander soort programmering.

Reden voor cancelen


De serie werd samen met de horror spin-off The Purge geannuleerd op USA Network. Dit komt doordat het netwerk zich meer wil richten op live en ongescripte programma's en minder op scripted series.

Ondanks dat de serie in het begin behoorlijk populair was, daalden de kijkcijfers flink tijdens de seizoensfinale. Daarnaast kreeg de spin-off veel gemengde recensies. USA Network heeft door deze factoren uiteindelijk besloten om het tweede seizoen van Treadstone te annuleren.



Stream seizoen 1 van Treadstone op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen