search
Hoe kan Tyler Rake nog in leven zijn in 'Extraction 2'?
Films / Video/clip/featurette

Hoe kan Tyler Rake nog in leven zijn in 'Extraction 2'?

Ondanks dat het allemaal slecht leek te eindigen voor Tyler Rake in 'Extraction' uit 2020 is hij nu toch terug in 'Extraction 2'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoe is het mogelijk dat het personage van Chris Hemsworth toch terugkomt in dit Extraction 2? Het einde van de eerste film zag er namelijk niet rooskleurig uit voor hem.

Voor de mensen die hun weg weten te vinden in de stripboeken was het allemaal geen verrassing. In het stripboek zie je namelijk hoe Rake wakker wordt in het ziekenhuis. Lange tijd werden we in spanning gehouden of Rake in de film alles ook had overleefd.

Dubbelzinnig


De eerste film eindigt met een door kogels doorzeefde en stervende Rake die een laatste kogel in de keel ving voordat hij van een brug in een rivier viel.

Het einde van de eerste film was ontzettend dubbelzinnig en liet niet weten of we een vervolg konden verwachten. Dit was pas zeker toen Netflix een trailer uitgebracht voor Extraction 2.

Vrij eenvoudig


Het antwoord op de vraag hoe Tyler Rake leeft, is eigenlijk vrij eenvoudig. Nadat Rake in de rivier is gevallen, wordt Ovi door Rake's team in een helikopter meegenomen. Kijkers met scherpe ogen hebben misschien gezien dat er ook leden van het team van Rake op de grond bleven met twee SUV's die op zijn minst geprobeerd moeten hebben om Rake uit de rivier te krijgen.



Extraction 2 begint direct na de gebeurtenissen uit de eerste film en we zien al snel dat Rake leeft. Hij ligt, na uit de rivier gehaald te zijn, en na een operatie, voor onbepaalde tijd in coma en heeft daarna nog lang herstel nodig.

Hernieuwde wil


Extraction gaf de moreel dubbelzinnige Rake een redelijk bevredigende verlossingsboog. Beginnend met zijn bijna suïcidale obsessie met zijn werk na een enorm persoonlijk verlies, laat de film zien hoe hij weer leert om voor iemand te zorgen, deze veilig te houden en leert hij weer om iemand dichtbij toe te laten.



Rake heeft tenslotte een hernieuwde wil om te leven, die hem ervan weerhoudt om stilletjes verder te gaan. Hierdoor kon een vervolg van de film goed tot stand komen en kwam Netflix met Extraction 2. Deze stream je nu bij de dienst.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen