search
Twee onbekende acteurs gecast als moordende broers in opvolger van 'Dahmer'
Series / Nieuws

Twee onbekende acteurs gecast als moordende broers in opvolger van 'Dahmer'

Seizoen 2 van de serie 'Monster' gaat niet over een seriemoordenaar, maar over twee broers die hun ouders vermoordden.

Ryan Murphy heeft zijn twee hoofdrolspelers gevonden voor het aankomende tweede seizoen van Monster. Het seizoen heet Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story en gaat over twee broers die hun ouders vermoordden.

In het seizoen zien we het waargebeurde verhaal van de gebroeders Menéndez. Joseph Lyle en Erik Menéndez werden in 1996 veroordeeld voor de moord op hun ouders. Na het succes van Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story in 2022 heeft Netflix aangekondigd dat de serie een anthologiereeks zal worden, met plannen voor in ieder geval drie seizoenen.

Eerste grote rol


Volgens een nieuw rapport van Deadline, zijn in het tweede seizoen van Monster de relatieve nieuwkomers Cooper Koch en Nicholas Alexander Chavez gecast als de broers die momenteel levenslange gevangenisstraf uitzitten, zonder de mogelijkheid op een voorwaardelijke vrijlating.

Koch zou volgens het rapport Erik spelen, terwijl Chavez de rol van Lyle op zich neemt. Hoewel beide acteurs al filmcredits hebben, zoals de rol van Koch in het Starz-drama Power Book II: Ghost en Chavez als Spencer Cassadine in ABC's General Hospital, is dit voor beide de eerste echt grote rol.

Kritiek


Dahmer was een onverdeeld succes voor Netflix. Op de serie kwam echter ook een hoop kritiek. De echte families van de slachtoffers van Jeffrey Dahmer beschuldigden de streamingdienst van het profiteren van hun traumatische ervaringen en waren het niet eens met hoe de misdaden werden afgebeeld.



De focus van seizoen 2 op de gebroeders Menéndez biedt de streamer een kans om soortgelijke klachten te vermijden en hun focus te verleggen van de gruwelijke aard van Dahmers misdaden naar het moderne rechtssysteem. De meningen zijn namelijk nog altijd verdeeld over de rechtszaak van de broers.

Onjuist berecht?


Terwijl aanklagers beweerden dat Lyle en Erik hun misdaden hadden gepleegd om te profiteren van een erfenis van meerdere miljoenen dollars, beweren de broers nog steeds dat ze werden gemotiveerd door jarenlang fysiek, emotioneel en seksueel misbruik.



Afgelopen mei lanceerde het paar zelfs een petitie voor een nieuw proces op basis van bewijs dat hun beweringen ondersteunt. Voor Monster ligt hier dus een kans om de zaak genuanceerder in beeld te brengen. Seizoen 2 verschijnt waarschijnlijk in 2024 op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen