search
Waarom Snyder blij is met Netflix als thuis voor 'Rebel Moon'
Films / Nieuws

Waarom Snyder blij is met Netflix als thuis voor 'Rebel Moon'

Vanaf 22 december kunnen we genieten van het eerste deel van regisseur Zack Snyder's 'Rebel Moon'. Het duurt nog even, maar we horen steeds meer over de film.

Ondanks dat 22 december nog redelijk ver weg is, krijgen we steeds meer te horen over de film van Snyder. Beelden, updates via social media en soms uitspraken van de regisseur zelf.

Achteraf is Snyder blij dat hij niet met zijn film bij Disney terechtgekomen is. Hoe zit dit nu precies en waarom is het beter dat hij met zijn scifi-wereld bij Netflix terecht is gekomen.

Blij met Netflix


Het is geen geheim dat de scifi-film oorspronkelijk door Snyder was bedacht als een Star Wars-film die hij aan Lucasfilm pitchte. De pitch met R-rating werd uiteindelijk afgewezen door Lucasfilm na de verkoop aan Disney, dus Snyder herschreef zijn idee tot Rebel Moon. Deze is te zien vanaf december op Netflix.

Bij Netflix krijgt Snyder ook veel meer creatieve vrijheid en dit vindt hij een zegen. Hij kreeg meer ruimte om de sciencefictionfilm te maken die hij voor ogen had dan wanneer zijn idee een Star Wars-titel zou blijven.

"Ik denk dat het in veel opzichten een zegen is en creatief gezien staat het wijd open. We zijn op dit moment allemaal een beetje gevormd door 'Star Wars'. (...) Je zou in grote lijnen kunnen zeggen en kunnen denken, Oh, het is een beetje Star Wars-achtig, maar als je erin zit, is het dat niet.", vertelt Snyder in een interview met Empire Magazine.



Geen Disney


Door zijn eigen scifi-wereld te creëren met Rebel Moon, hoefde Snyder zich niet te onderwerpen aan de beperkingen van een gevestigde of Disney's eisen voor wat de film zou kunnen zijn.

Snyder presenteerde zijn oorspronkelijke idee aan Lucasfilm als een door Kurosawa geïnspireerd Star Wars-verhaal. Hij beschrijft Rebel Moon nu als 'Seven Samurai in Space'. Dit soort esthetische en R-rated actie is precies wat Rebel Moon tot een intrigerend project maakt, wat simpelweg niet mogelijk zou zijn geweest als een Star Wars-film.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen