search
Plotse persoonsverwisseling in 'The Big Bang Theory' veroorzaakte ophef onder de trouwe kijkers
Series / Nieuws

Plotse persoonsverwisseling in 'The Big Bang Theory' veroorzaakte ophef onder de trouwe kijkers

De moeder van Amy Fowler werd door 2 verschillende actrice's gespeeld.

The Big Bang Theory hield de kijkers maar liefst 12 seizoen lang aan de buis gekluisterd. Kijkers werden echt een beetje 'vrienden' met de hoofdpersonages en hielden van de slimme verhaallijnen. De verhaallijn van de moeder van Amy werd echter niet door iedereen gewaardeerd.

De moeder van Amy Fowler werd geïntroduceerd in seizoen 4, toen Amy voor het eerst verscheen en we door een wat ongemakkelijk gesprek op de laptop met Sheldon een glimp van haar moeder te zien kregen. Destijds vertolkte ervaren actrice Annie O'Donnell de rol, en dat werd goed ontvangen door het publiek.

Kathy Bates


Naarmate Amy een centralere rol in de serie kreeg, verwachtten fans natuurlijk meer interactie met haar moeder. Pas in seizoen 11, tijdens Sheldon en Amy's bruiloft, maakte het personage opnieuw haar opwachting, maar tot ieders verrassing werd ze niet gespeeld door O'Donnell, maar door de actrice Kathy Bates.

Hoewel Bates de rol prima neerzette, waren veel fans teleurgesteld over de continuïteit van het verhaal, omdat ze wilden dat O'Donnell de rol tot het einde van de serie zou spelen.

Samenvatting


Een fan merkte op: "Als je Kathy Bates kunt krijgen, neem je Kathy Bates!" Met andere woorden, misschien wat verwarrend maar Kathy Bates in de sitcom krijgen, was natuurlijk een cadeautje dat de makers niet konden laten liggen.

Bekijk op instagram


Kijk hier lekker wat oude afleveringen van The Big Bang Theory op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen