search
De 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' is een wereldwijde klapper voor Disney+
Series / Nieuws

De 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' is een wereldwijde klapper voor Disney+

Het lijkt er tot nu toe op dat Disney weer een Star Wars-hit in handen heeft.

Gisteren werd bekend dat de nieuwe Star Wars-serie Ahsoka net zo goed is bekeken als The Mandalorian, maar nu maakt Disney bekend hoe goed de serie het internationaal doet.

De gigant in entertainment maakt niet vaak openheid van zaken als het om kijkcijfers gaat. Maar in het geval van Ahsoka kan Disney er niet omheen. Het is momenteel de grootste hit voor Disney+.

Meest bekeken titel


Het is namelijk bekend geworden dat de eerste aflevering inmiddels 14 miljoen keer is bekeken. Dit maakt de serie nummer 1 op de streamingdienst en is de meest bekeken titel geweest op Disney+ de afgelopen week.

Hoofd van Lucasfilm Kathleen Kennedy zegt er het volgende over: "Ahsoka is een favoriet onder de fans geworden, van jong en oud. Het is geweldig om te zien hoe het personage weerklinkt in de waardering van de kijker in haar eigen serie".

Ook waardering is top


Naast dat de kijkcijfers blijkbaar meer dan prima zijn, wordt de serie ook behoorlijk positief gewaardeerd. Bij het uitkomen kreeg Ahsoka op Rotten Tomatoes nog een score van 81%. Inmiddels is dit opgelopen naar 89% van de critici, en 77% van het publiek.



Kijk elke week een nieuwe aflevering van Disney's Ahsoka op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen