search
'Strange New Worls' heeft de hele tijdlijn van 'Star Trek' omgegooid en niemand heeft het gemerkt

'Strange New Worls' heeft de hele tijdlijn van 'Star Trek' omgegooid en niemand heeft het gemerkt

Hier klopt iets niet! De hele geschiedenis van Star Trek is veranderd.

Adriennë Koolen
In de nieuwe Star Trek: Strange New Worlds geeft kapitein Christopher Pike (Anson Mount) een geschiedenisles, maar de hele tijdlijn is omgegooid. Vreemd genoeg hebben veel kijkers dit niet gemerkt.

Pike beschrijft de gewelddadige geschiedenis van de aarde aan de inwoners van Kiley 279, om hen een kans te geven om hun eigen lot te veranderen. Met deze geschiedenisles bevestigt de kapitein echter wel de verandering van wat eerder was vastgesteld.

Een nieuwe geschiedenis


Pike legt uit dat de Tweede Burgeroorlog eindigde met de uitroeiing van 30% van de bevolking van de aarde en talloze dieren en planten. Daarna zou de Eugenetische oorlog en de Derde Wereldoorlog zijn geweest.

In de oorspronkelijke tijdlijn van Star Trek begon de Derde Wereldoorlog pas in 2026, grofweg 35 jaar na de Eugenetische oorlog.

Een ander verhaal


In Pike’s verhaal zouden deze twee oorlogen echter zo dicht bij elkaar plaatsgevonden hebben, dat deze uiteindelijk één groot conflict werden.

Volgens deze theorie zou de Eugenetische oorlog niet in de jaren 90 plaatsgevonden hebben, wat de hele geschiedenis van de tiran Khan Noonien-Singh (Ricardo Montalban) zou veranderen.

Bekijk hieronder de trailer en stream Star Trek: Strange New Worlds op SkyShowTime.

Aanbevolen artikelen