Opineuw controverse: is deze HBO-hitserie niets anders dan puur jatwerk?

HBO-hit niets anders dan jatwerk?

De oorspronkelijke co-maker werd op het laatste moment ontslagen terwijl haar werk werd gekopieerd.

Valeria Milić, 17-09-2023 22:56

Het veelgeprezen Euphoria van Sam Levinson is een remake van een Israëlische serie. Regisseur, kunstenaar en model Petra F. Collins werd door Levinson benaderd om te regisseren.
Toen Collins na vijf maanden van HBO hoorde dat ze haar lieten gaan omdat ze te jong zou zijn, kon ze daar mee leven. Vervolgens zag ze echter dat werkelijk alles wat ze had gedaan voor Euphoria letterlijk was overgenomen.

Alles gekopieerd

In een interview met het blad Punkt deed Collins haar verhaal. Collins: "Ik heb hier nog niet eerder over gesproken, maar ik ben naar LA verhuisd doordat Levinson me online [op Instagram] benaderde. Hij beweerde dat hij geïnspireerd was geraakt door mijn foto's en mede hierdoor 'Euphoria' had geschreven. Levinson wilde dat ik de serie zou regisseren".

"Dus ik verhuisde naar LA en werkte vijf maanden aan 'Euphoria'. Ik deed de casting, en de visuele stijl is helemaal van mijn hand. Vervolgens zei HBO op het laatste moment dat ze niet met me verder wilden want ze vonden me te jong. Ok, dat kan gebeuren. Maar een jaar later zag ik een billboard en het was letterlijk een kopie van mijn werk. Het is me nog nooit eerder overkomen dat iemand op zo'n grote schaal mijn werk gebruikt. Ik heb jarenlang gewerkt aan het vormgeven van mijn artistieke stijl," besluit Collins.

Geen beloftes

HBO heeft niet gereageerd, maar een bekende van Levinson reageerde in The Daily Beast: "Sam hoopte dat ze samen zouden kunnen werken, maar heeft nooit beloftes gedaan. Die macht heeft hij niet eens, want uiteindelijk is het de studio die beslist".Online werd stevig gereageerd op Collins' interview. Voor The Idol stapte immers ook al een regisseur op. Twitteraars - X'ers vonden dit verdacht veel op elkaar lijken. Levinson blijkt opnieuw een controversiële regisseur. Zowel door de inhoud als door zijn manier van werken weet hij keer op keer de aandacht te trekken.

Lees meer over: euphoria, sam levinson, zendaya, petra f collins, chloe cherry

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam