search
'B.A.' uit 'The A-Team' was voor niets of niemand bang, behalve voor dat ene ding
Series / Featured

'B.A.' uit 'The A-Team' was voor niets of niemand bang, behalve voor dat ene ding

Het personage 'B.A.' was in 'The A-Team' voor niets of niemand bang, behalve voor dat ene ding

B.A. Baracus is de onverschrokken sterke man van 'The A-Team'. Hij staat bekend om zijn kracht en dat hij voor niets of niemand bang is. Toch schuilt er een diepgewortelde angst in hem.

B.A. leidt namelijk aan vliegangst. Deze fobie heeft een bijzondere oorsprong: voordat B.A. zijn angst ontwikkelde, was hij namelijk een Airborne Army Ranger. Het was echter Murdock's schuld dat hij deze angst ontwikkelde, aangezien hun allereerste ontmoeting in een helikopter was, waar B.A. bijna uit viel tijdens hun eerste ontsnapping.

Bibbers


Het is amusant om te zien hoe B.A., de sterke man van het team, de bibbers krijgt als hij moet vliegen, zeker op het moment dat Murdock weer eens wordt ingezet als piloot.

De overige leden van The A-Team hebben verschillende manieren bedacht om B.A.'s angsten te omzeilen. Hij wordt regelmatig gedrogeerd, bewusteloos geslagen of gehypnotiseerd om hem toch aan boord te krijgen.

Voorbeeld


In het eerste seizoen, in de aflevering The Beast from the Belly of a Boeing bevindt B.A. zich aan boord van een vliegtuig en doet zich voor als een onderhoudstechnicus, samen met Murdock. Het vliegtuig stijgt plotseling op, en BA valt onmiddellijk in een catatonische toestand, terwijl Murdock hem probeert te wekken.

Bekijk op instagram


Er zijn echter momenten waarop B.A. er toch voor koos om te vliegen, zoals toen het de snelste manier was om naar Chicago te reizen om zijn moeder te beschermen, zoals te zien in seizoen 4 in de aflevering Lease with an Option to Die.

Boeiend personage


Of hij nu vecht tegen criminelen of zijn eigen angsten onder ogen ziet, B.A. blijft een ontzettend boeiend personage.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen