search
What's in a name? Waarom heet 'Black Mirror' eigenlijk 'Black Mirror'?
Series / Featured

What's in a name? Waarom heet 'Black Mirror' eigenlijk 'Black Mirror'?

Waarom heet de serie 'Black Mirror' nu eigenlijk 'Black Mirror'?

Hoe komt een serie nu precies aan zijn naam? In deze reeks behandelen wij een aantal serienamen die inmiddels gemeengoed zijn geworden dat we vaak niet eens meer weten waar de titel nu vandaan komt. Wij beginnen deze reeks met de serie Black Mirror.

Deze anthologieserie gecreëerd door Charlie Brooker roept een intrigerend en duister beeld op van de nabije toekomst. De losse afleveringen van de serie delen een gemeenschappelijk thema: de reflectie van de donkere kant van technologie en de maatschappij.

De term 'Black Mirror'


De titel van de serie Black Mirror verwijst naar het scherm van onze apparaten, zoals smartphones, tablets en computers, wanneer ze niet in gebruik zijn. Wanneer het scherm is uitgeschakeld, weerspiegelt het vaak de gebruiker en de omgeving eromheen als een donkere, lege spiegel.

Dit beeld symboliseert de leegte en de duisternis die schuilgaan achter de schijnbaar glanzende en geavanceerde technologische wereld.

Prachtig


Een prachtige titel dus voor deze serie die een scherp licht werpt op de potentiële gevaren en ethische dilemma's die gepaard gaan met technologische vooruitgang. De naam Black Mirror dient als een waarschuwingssignaal, een herinnering dat we niet alleen moeten staren naar het glanzende oppervlak van onze apparaten, maar ook moeten nadenken over de duistere spiegeling die daaronder schuilgaat.



Black Mirror herinnert ons eraan dat we de schaduwzijden van onze digitale wereld niet uit het oog mogen verliezen, zelfs als ze zich verschuilen achter een schijnbaar onschuldig scherm.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen