search
'Friends' ontweek een fout die 'How I Met Your Mother' doemde
Series / Nieuws

'Friends' ontweek een fout die 'How I Met Your Mother' doemde

De series lijken heel veel op elkaar, maar de eindes kunnen niet veel verschillender zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De twee sitcoms Friends en How I Met Your Mother worden vaak met elkaar vergeleken; welke serie is beter? Het einde van de series kon echter niet verder uit elkaar liggen en het was precies de laatste aflevering die How I Met Your Mother doemde.

Friends en How I Met Your Mother waren allebei populair door hun humor, personages en vriendschappen. Het is dus niet apart dat de twee sitcoms de hele tijd vergeleken worden.

Het grote verschil


De allerlaatste aflevering, Last Forever, van HIMYM verpestte echter de hele serie. Hier wordt eindelijk de langverwachte ontmoeting tussen Ted Mosby en The Mother uit de titel bekendgemaakt.

Dan komt de eerste onverwachte wending: de moeder is overleden door een terminale ziekte. Dan realiseert Ted ineens dat hij heel veel van Robin houdt. Deze wending zou schokkend moeten zijn, maar ondermijnt de groei van de personages.

Hoe Friends het totaal anders aanpakte


Friends sloot af met The Last One, waarin Ross en Rachel's relatie centraal stond. Rachel besluit niet naar Parijs te vliegen en terug te gaan naar Ross, maar ze mag het vliegtuig niet uit.De kijkers zaten de rest van de aflevering dus in spanning af te wachten of ze nog op tijd zou zijn. Friends bleef trouw aan de opgezette verhaallijnen en kernwaarden, terwijl HIMYM voor iets onverwachts koos, wat inconsistent aanvoelde.

Friends is te streamen op HBO Max en How I Met Your Mother op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen