search
Actrice uit 'Orange Is the New Black' is in het echte leven duidelijk geen lieverdje

Actrice uit 'Orange Is the New Black' is in het echte leven duidelijk geen lieverdje

Actrice Taryn Manning speelde Tiffany "Pennsatucky" Doggett in Orange Is the New Black.

Bram de Groot
Acteurs spelen uiteraard uiteenlopende rollen. Soms spelen ze een schurk en de andere keer zijn ze de held. Actrice Taryn Manning speelde in Orange Is the New Black (2013-2019) een gevangene. Iets dat ze zelf ook is geweest.

Manning speelt de rol van Tiffany "Pennsatucky" Doggett, een personage gebaseerd op een echte gevangene. Ze is een "jonge vrouw uit het westen van Pennsylvania die zichzelf trots een redneck noemde".

Geen lieverdje


Het personage verkocht zichzelf voor drank en geld en ze kreeg vijf abortussen. Ze zit in de serie vast vanwege het neerschieten van een abortus arts. In het eerste seizoen lijkt ze de grote schurk, maar vervolgens wordt ze een van de "heldinnen".

In het echte leven is actrice Manning niet altijd een lieverdje geweest. In 2012 werd ze gearresteerd voor het mishandelen van haar persoonlijk assistent Holli Hartman. Ze werd er niet veroordeeld.

Nog meer arrestaties


Twee jaar later werd ze opnieuw opgepakt voor het bedreigen van haar vriendin Jeanine Heller. De laatste werd later veroordeeld tot vier maanden cel, maar weer even later bleek dat juist de Orange Is the New Black-actrice fout zat. Ze had de beschuldigingen aan het adres van Heller verzonnen. Daarna zou ze opnieuw overhoop liggen met weer een andere vriendin, Hollianne Hartman.De actrice blijkt flink wat issues te hebben gehad met alcoholmisbruik. Het is zelfs zo erg dat Manning in 2016 bijna uit Orange Is the New Black werd gezet. Manning vetrok al na een dag uit de kliniek die ze kreeg toegewezen.

Netflix


Ondanks alle problemen was Manning te zien in alle seizoenen van de Netflix-serie die in 2019 werd afgerond. Tegenwoordig is ze vooral te zien een snelle actiethrillers die leunen op bekende namen. Wil je haar in Orange Is the New Black zien, dan vind je deze Netflix Original en zijn zeven seizoenen gewoon op Netflix.

Bekijk op instagramAanbevolen artikelen