search
Wie is de meest geniale en gevaarlijkste schurk uit de tv-geschiedenis?

Wie is de meest geniale en gevaarlijkste schurk uit de tv-geschiedenis?

In de hele tv-geschiedenis zijn er heel wat fantastische schurken bedacht, maar wie is nou eigenlijk de engste?

Adriënne Koolen
Iedereen houdt van een goede schurk; iemand die onrechtvaardig is en de hele wereld op zijn kop zet. Want laten we eerlijk zijn, de schurken maken of breken een serie. Maar wie krijgt de titel ‘beste schurk ooit’?

Er zijn heel veel verschillende soorten schurken. De brute schurken die met pure kracht slechte dingen doen zijn al een hele tijd uit de mode. Dan zijn er nog de schurken die in de categorie ‘verkeerde acties voor de goede reden’ vallen en deze zijn veel populairder. De beste groep schurken zijn echter degenen die ongelofelijk slim zijn en met hun charmes de wereld willen regeren.

De gevaarlijkste soort schurken


Dit zijn ook meteen de gevaarlijkste soort schurken, want niet iedereen heeft meteen hun plannen door. Een goed voorbeeld is Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) uit The Silence of the Lambs. Door zijn intelligentie, sadisme en charme is hij één van de slimste schurken in films ooit.

Maar welke serie heeft dan de beste schurk ooit? Het is onmogelijk om dan niet naar George Foyet uit Criminal Minds te kijken, want deze seriemoordenaar was niet te stoppen. Dit kwam mede doordat hij zijn plannen tot in de details had uitgedacht en zijn intelligentie was dan ook zijn grootste wapen.

De engste schurk


Er zijn in Criminal Minds veel criminelen neergehaald, maar de tirannie van George Foyet bleef bestaan. Zelfs na zijn dood hadden de BAU-agenten nog last van hem! Dit is dan ook de reden dat hij de titel ‘slimste schurk’ mag dragen.Stream Criminal Minds op Disney+.Aanbevolen artikelen