search
Onbegrijpelijk dat deze Emmy-award winnende sciencefiction-serie bomvol actuele vragen over AI gecanceld werd door HBO Max

Onbegrijpelijk dat deze Emmy-award winnende sciencefiction-serie bomvol actuele vragen over AI gecanceld werd door HBO Max

De serie 'Westworld' scoort een 8,5 op IMDb en is niet eens meer te streamen op HBO.

Bas de Kramer
De prachtige en meeslepende sciencefictionserie Westworld heeft een indrukwekkende IMDb-score van een 8.5. De serie gemaakt door Jonathan Nolan en Lisa Joy was zeer populair en werd zeer goed bekeken op HBO Max.

De vier seizoenen durende serie speelt zich af in een een futuristisch themapark in de sfeer van het Wilde Westen. Het themapark is bevolkt door zeer intelligente robots die er net zo uit zien als mensen. Een zeer actueel thema dus in deze tijden van AI. De robots zijn geprogrammeerd om de diepste verlangens van de parkbezoekers te vervullen. Wat begint als een weelderige speeltuin voor de rijken, evolueert al snel tot een doolhof van existentiële vragen en morele dilemma's.

Complex


De verhaallijnen van Westworld ontrafelen zich door de afleveringen heen. Elke aflevering onthult nieuwe lagen van het verhaal, waarbij de grens tussen kunstmatige intelligentie en menselijke emotie vervaagt.

De personages (zowel de mensen als de robots) in Westworld zijn levendig en gelaagd, elk met een eigen verhaal en motieven. De scherpe dialogen, de onverwachte plotwendingen en overtuigende acteerprestaties tillen de serie naar een hoger niveau.

Kijken


Westworld is niet meer te streamen op HBO Max. Dit was te duur voor ze. De serie is in andere landen te zien op Prime Video, hopelijk wordt de serie in Nederland ook weer beschikbaar gesteld.

Aanbevolen artikelen