search
George R.R. Martin licht tipje van de sluier op: 'House of the Dragon' seizoen 2 wordt emotioneel

George R.R. Martin licht tipje van de sluier op: 'House of the Dragon' seizoen 2 wordt emotioneel

George R.R. Martin verklapt alvast een aantal details over 'House of the Dragon' seizoen 2.

Nina Beerendonk
Hoewel het nog wel even duurt, komt de release van House of the Dragon seizoen 2 steeds dichterbij. Ook schrijver George R.R. Martin heeft inmiddels een kijkje genomen op de set van de bewerking van zijn boek Fire & Blood, en hij heeft alvast het een en ander te zeggen over het komende seizoen.

Na zijn bezoekje was Martin vooral verbaasd over hoe groot de set was: "Niets dat ik ooit heb gezien, kan worden vergeleken met de sets Red Keep en Dragonstone die ze hebben gebouwd in Leavesden Studios in Londen. Enorm, verbluffend en zo verdomd echt dat het voelde alsof ik door een tijdportaal naar het middeleeuwse Westeros was gegaan".

Gruwelijke scène


Daarnaast vertelt de schrijver ook alvast wat we kunnen verwachten van het seizoen. Martin heeft namelijk ook al een proefversie van de eerste twee afleveringen kunnen bekijken. Hij noemde ze onder andere enorm donker: "Ze kunnen je aan het huilen maken. Ik huilde zelf niet, maar een van mijn vrienden wel".

"Krachtig, emotioneel, hartverscheurend, hartverscheurend. Precies het soort dingen waar ik van houd", vervolgde Martin. Het lijkt erop dat zijn reactie onthult dat we in de eerste twee afleveringen de gruwelijkste scène uit de geschiedenis van de franchise gaan zien, zoals fans al verwachtten.

Wraak


Om wraak te nemen vanwege de dood van Lucerys, stuurt Daemon twee huurmoordenaars genaamd Blood en Cheese om een van de kinderen van Aegon te vermoorden. De huurmoordenaars treffen beide kinderen in de kamer van hun moeder aan, waarna zij gedwongen wordt om te kiezen wie van hen zal sterven.Na het horen van deze omschrijving, is het inderdaad te verwachten dat kijkers het hierbij niet droog houden. Seizoen 2 van House of the Dragon zal ergens in de zomer van 2024 verschijnen op HBO Max.Aanbevolen artikelen