search
'Stranger Things' seizoen 5 is "als seizoen één, maar dan met een stoot anabolen"
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 5 is "als seizoen één, maar dan met een stoot anabolen"

De Duffer Broers geven hints met betrekking tot het einde van de hitserie.

Nu Stranger Things in januari 2024 weer met filmen start, laaien de theorieën over het einde natuurlijk op. In gesprek met The Guardian waren de Duffer Broers zo vriendelijke om een en ander toe te lichten.

Het slotseizoen van de geliefde scifi-serie gaat terug naar de oorsprong maar dan wel op een stuk grotere schaal. Verder zijn er plannen voor spin-offs, maar het verhaal van de hoofdpersonages wordt in seizoen 5 definitief afgerond.

Stoot anabolen


Matt en Ross Duffer hebben er duidelijk zin in. Matt: "Het wordt net zoals in het eerste seizoen, maar dan met een stoot anabolen. Iedereen is terug in Hawkins, dus we zien Eleven en de rest weer bij elkaar, net zoals dat in seizoen 1 het geval was".

In de wereld van Stranger Things vallen nog genoeg verhalen te vertellen, er zijn dus plannen voor spin-offs. Matt benadrukt echter dat er middels het slotseizoen echt een punt wordt gezet achter het verhaal van Eleven (Millie Bobby Brown), Lucas (Caleb McLaughlin), Hopper (Jim Parsons) en de overige hoofdpersonen. "Dat is het," aldus Duffer.

Gevarieerde groep fans


De makers bekennen enige druk te voelen wat betreft het einde van Stranger Things. Ze willen echter trouw blijven aan hun visie en houden social media om die reden niet bij.Matt: "Als je iedereen blij wilt maken dan is dat een recept voor mislukking. We hebben een enorm gevarieerde groep fans en die hebben ongetwijfeld allemaal zo hun ideeën".

Goed gevoel


"Gek genoeg voelde het gelijk goed toen we bezig waren om het slot te ontwikkelen. Dus toen zeiden we tegen onszelf 'we gaan ervoor!'", besluit Duffer zijn verhaal. Stranger Things is te bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen