search
Enorm kijkcijferkanon: Videoland boekt een van zijn grootste successen met koningshuisserie 'Máxima'
Series / Nieuws

Enorm kijkcijferkanon: Videoland boekt een van zijn grootste successen met koningshuisserie 'Máxima'

Degene die deze serie besteld heeft kan eens flink in de handen wrijven.

De Nederlandse dramaserie over ons koningshuis is nu echt een regelrechte hit te noemen. Na veel positieve recensies van de critici blijkt Máxima nu ook een waar kijkcijferkanon.

Eerder schreven we al dat de serie, ondanks hier en daar wat ongemakkelijkheden, het bij de pers en publiek uitstekend doet. Maar nu laten cijfers zien dat kijkers, online en offline, massaal hebben afgestemd op Máxima.

Slimme campagne


Nog voor de serie überhaupt uitkwam was het niet uit het nieuws te slaan. De serie werd over de hele wereld verkocht en streamingdienst Videoland bestelde al een tweede seizoen nog voordat het eerste in première moest gaan.

Videoland en RTL4 hebben een handige, crossmediale stunt bedacht: de eerste aflevering werd op RTL4 uitgezonden, waarop de kijkers werden uitgenodigd om de overige afleveringen op Videoland te bekijken. En dat bleek succesvol.

Lineair en uitgesteld succes


Op de eerste aflevering van Máxima stemden maar liefst 708.000 kijkers af, en Videoland meldt dat de serie records verbroken heeft. De streamingdienst heeft geen exacte cijfers uitgebracht maar het heeft hun in ieder geval geen windeieren gelegd.



Mede door de crossmediale stunt en het succes van de serie heeft Máxima er voor Videoland voor gezorgd dat het nu de recordhouder is voor meest gestreamde serie op de dag van release. Daarnaast zijn er nog nooit zoveel nieuwe abonnees bijgekomen.

Geromantiseerd verhaal of keiharde realiteit?


Het zesdelige Máxima vertelt het levensverhaal van Koningin Máxima, van haar jonge jaren tot aan de verloving met kroonprins Willem-Alexander. De serie is gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten.



De hoofdrollen worden gespeeld door de Argentijnse actrice Delfina Chaves, die de rol van Máxima Zorreguieta speelt, en Martijn Lakemeier als Willem-Alexander. Sebastian Koch speelt de rol van prins Claus en Elsie de Brauw de rol van koningin Beatrix.

Kijk alle afleveringen van Máxima op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Máxima is een brilante serie

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen