Recap 'Game of Thrones': Broken Man

Recap Game of Thrones: Broken Man

Met weer een paar terugkerende personages!

Jim Pedd, 10 juni 2016 12:38

Wegens vakantie later dan normaal, maar vandaag hebben we dan eindelijk de nieuwe recap van HBO’s Game of Thrones. Het gaat om de aflevering Broken Man, waarin eens te meer benadrukt wordt dat de mannen hun tijd gehad hebben.
Lees hier onze recap van aflevering 1, The Red Woman
Lees hier onze recap van aflevering 2, Home
Lees hier onze recap van aflevering 3, Oathbreaker
Lees hier onze recap van aflevering 4, Book of the Stranger
Lees hier onze recap van aflevering 5, The Door
Lees hier onze recap van aflevering 6, Blood of my Blood


THE HOUND LEEFT!
Er werd al naar gehint in de boeken, maar nu blijkt het echt te kloppen. The Hound, Sandor Clegane, is het meest recente lid van de cast die terugkeert. Hij leek dood te zijn in het vierde seizoen, maar is gered door een septon met de naam Brother Ray. Het is de rol van acteur Ian McShane, die in een recent interview de serie nog bestempelde als een show vol ”tieten en draken”.

Toch krijgt Ray die niet te zien, want hij is de leider van een groepje vredelievende boeren die samen een huis of kerk lijken te bouwen. Daarbij krijgen ze hulp van Clegane, die nog altijd een beetje een outsider is. Lang duurt zijn geluk daar niet, want op Clegane na wordt iedereen vermoord door de Brotherhood without Banners. Die keren vermoedelijk komende maandag al terug, want we zagen aan het einde van de aflevering hoe de Hound een bijl oppakte en klaar was voor wraak.

62 MANNEN
Jon Snow, Davos Seaworth en Sansa Stark zijn samen een rondje door het Noorden aan het maken, op zoek naar mensen om hun leger aan te vullen. Dat bestaat dankzij een overtuigende speech van Tormund Giantsbane tot nu toe vooral uit Wildlings. Maar een bezoekje aan House Mormont op Bear Island, zorgt ervoor dat ze maar liefst 62 mannen van de Mormonts krijgen. Het is een erg geinig moment, want er worden vrij epische speeches gegeven. Al die moeite voor zo weinig mannen…

Ook bezoekt de groep de Glovers, maar Lord Glover heeft het gehad met de Starks (door de keuze die Robb Stark maakte en het leven kostte aan veel van zijn manschappen tijdens de Red Wedding). Toch geeft Sansa niet op: aan het einde schrijft ze een mysterieuze brief. Aan wie kunnen we wel raden: Littlefinger of de Blackfish. Maar het meest waarschijnlijk is dat ze kiest voor Littlefinger, die in de buurt is en zijn hulp aanbood.

THEON GREYJOY IS TERUG
Een korte scène in Volantis laat zien hoe Yara en Theon in een hoerenbuurt zitten. Theon is uiteraard een gebroken man, die niks voelt bij al die halfnaakte vrouwen. Zijn zus wel: die blijkt wel van vrouwen te houden en beleeft een lolletje met een van de prostituees.

HET MEISJE ARYA
Arya valt ondertussen voor een truc van de Waif. Net nadat Arya overtocht naar Westeros gekocht heeft, en afscheid neemt van Braavos, wordt ze aangevallen door de Waif. Die heeft een gezicht van een oude vrouw op en steekt Arya herhaaldelijk in haar buik. Toch is ze niet dood, want in een later stuk zien we haar uit het water komen en met pijn en moeite door de stad lopen. Niemand op de markt waar ze loopt biedt zijn hulp aan.

MARGAERY NEPT DE HIGH SPARROW
Dan hebben we nog een paar amusante scènes in Kings Landing. We zie hoe Margaery heel overtuigend gelovig geworden is. Ze reciteert uit haar hoofd enkele verzen uit de lectuur van Zuster Unella en mag onder haar begeleiding langsgaan bij haar grootmoeder, Olenna. Dat doet ze overigens niet voordat ze een gesprek heeft gehad met de High Sparrow, die haar vertelt dat Olenna de volgende op zijn lijst is.

De ontmoeting tussen Olenna en Margaery voorloopt vrij voorspelbaar, op een kleine subtiele handeling na. Margaery overtuigt haar grootmoeder ervan dat ze de stad moet verlaten en knielt voor haar. Op het moment dat ze haar handen vastpakt, stopt ze een briefje in haar hand, op zo’n manier dat Unella het niet ziet. Even later ziet Olenna dat het briefje een tekening is van een roos. Helder! Margaery is dus helemaal niet bekeerd en zal vermoedelijk snel wraak nemen op de Sparrow. Overigens maakt Olenna bewust de keuze om de stad te verlaten. Voordat ze dat doet, heeft ze nog een gesprek met Cersei die wil dat ze blifjt. Maar nee, dat gaat Olenna niet doen.

DE BLACKFISH IS TERUG
De laatste personages die we bezoeken bevinden zich bij Riverrun. De Freys doen daar hun best om de Blackfish ervan te overtuigen zijn kasteel te verlaten, door een mes op Edmure’s keel te zetten. Maar daar is de Blackfish niet van onder de indruk. ”Snij zijn keel dan door.” Een later palaver met Jaime Lannister maakt zijn intenties helder: ”Zolang als ik leef is de oorlog niet voorbij. Dit is mijn thuis. Ik ben geboren in dit kasteel en ben bereid erin te sterven.” Het beleg gaat vermoedelijk snel interessant worden.

LOSSE GEDACHTEN
• Voor het eerst in de geschiedenis van de serie is er een ‘cold open’. Dat houdt in dat de credits niet als eerste spelen. Een apart en onverwacht moment.

• Het kamp van Jon Snow & co. is opgeslagen op de plek waar Stannis dat ook had gedaan. Zou Davos er dan achterkomen dat Stanis Shereen vermoord heeft?

• Het is wel bizar dat Arya zo makkelijk in de valstrik van de Waif stapte. Natuurlijk zou ze zich vermommen. En wat is er gebeurd met die epische plannen die het meisje leek te maken toen we haar voor het laatst zagen?

• Olenna blijft mooi snedig dialoog hebben: ”Je hebt verloren, Cersei. Dat is het enige plezier dat ik kan vinden in al deze troep.”

• Ook de Blackfish kan er wat van. De reden waarom hij met Jaime sprak? ”Een beleg is saai.”

• Bronn is terug! Alleen is hij boos omdat hij nog altijd geen mooie vrouw en kasteel gekregen heeft van de Lannisters.

Lees meer over: game of thrones, Recap, hbo, seizoen 6, broken man

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws