search

Ons nieuws van donderdag 9 januari 2014

Seizoenen vier en vijf 'Sherlock' al uitgedacht
Series / Nieuws

Seizoenen vier en vijf 'Sherlock' al uitgedacht

Steven Moffat gelooft dat het 't de beste seizoenen tot nu toe worden.

Komende zondag is het derde seizoen van Sherlock alweer voorbij, slechts elf dagen nadat het teruggekeerd is. Toch hebben we alvast wat goed nieuws. Steven Moffat en Mark Gatiss hebben de komende twee seizoen van de detective al uitgedacht. En Moffat noemt het hun beste materiaal tot nu toe.

"Ik vind het best spannend. Zonder reden zijn Mark en ik bovenop de productiebus van Sherlock gaan zitten, en daar hebben we uitgedacht wat we in de toekomst kunnen doen," vertelde Moffat. Hij deed dat tijdens de Bafta-screening van de laatste aflevering van het derde seizoen, His Last Vow.

"En toen hebben we het volledige vierde en vijfde seizoen uitgedacht. Dus we hebben plannen," ging Moffat verder. "Maar die zijn niet zo van, 'Laten we de wereld opblazen, of de beroemdste acteur ooit casten', maar eerder: 'Wat voor spannende twists kunnen we hieraan toevoegen?' En ik denk dat we een paar fantastische ideeën hebben!" Om te concluderen met: "De ideeën die we die dag hadden, ik denk dat ze tot de beste tot nu toe behoren."

Komende zondag om 21:30 is His Last Vow op BBC One te zien. Een dossier leidt Sherlock (Benedict Cumberbatch) in een langlopend conflict met de Napoleon van chantage, Charles Augustus Magnussen (Lars Mikkelsen). Maar hoe versla je een tegenstander die de persoonlijke zwakte van elke persoon in de Westerse wereld kent? Hieronder zie je nog een tv-spot voor de aflevering.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op vampierserie 'The Strain'
Series / Foto's

Eerste blik op vampierserie 'The Strain'

Ook zien we de eerste foto's van 'Fargo'.

Hieronder kun je de eerste blik op twee nieuwe televisieseries bekijken. Allereerst hebben we The Strain, een science fiction thriller van Guillermo del Toro en Chuck Hogan. Daarnaast is er een blik op de serie Fargo, die gebaseerd is op de gelijknamige film van de Coen Brothers.

The Strain draait om Dr.Ephraim Goodweather (Corey Stoll), die leiding geeft aan een team van specialisten. Zij vechten tegen een mysterieuze virusuitbraak die alle tekenen van het vampiersyndroom draagt. De infectie verspreidt zich nadat een vliegtuig landt op JFK. Aan boord is vrijwel iedereen dood, op een paar overlevenden na. Terwijl het virus zich verspreidt, is het aan Dr. Goodweather en zijn team om de mensheid te redden. Op de eerste van de foto's hieronder zie je het beruchte vliegtuig.





Fargo heeft de film van de Coen Brothers als inspiratiebron, en draait om een aantal verschillende personages, waaronder de verzekeringsverkoper Lester Nygaard (Martin Freeman). Zijn leven wordt een stuk ingewikkelder als hij het pad van Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) kruist.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoopvol einde seizoen 4 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Hoopvol einde seizoen 4 'The Walking Dead'

Toch wordt het niet allemaal hetzelfde...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Aan het einde van de eerste helft van The Walking Dead zag het er niet goed uit voor de personages. Iedereen is uit elkaar gedreven, en de kans dat zaken snel beter worden lijkt klein. Volgens uitvoerend producent Robert Kirkman hoeven we echter nergens voor te vrezen.

"We begonnen het seizoen hoopvol en best optimistisch," begon hij zijn verhaal. "We openen op grimmige manier de laatste helft van het seizoen, en gaan dan naar een hoopvoller einde."

Fans hoeven dus niet te vrezen dat het allemaal té duister wordt in de serie, die er toch al om bekend staat zijn hoofdpersonen te durven opofferen. Showrunner Scott Gimple liet een tijdje geleden nog weten dat we toch niet hoeven te verwachten dat alles straks weer hetzelfde wordt. "Ze hebben de bakstenen gebouwen en het dubbele hek niet meer om zich in te verschuilen. Ze trekken de echte wereld weer in."

Het wordt dus wel een stuk gevaarlijker, komende afleveringen. Op zondag 9 februari gaat de zaak weer van start in de Verenigde Staten, uiteraard op kanaal AMC. In Nederland wordt de serie uitgezonden op FOX.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vaste rol voor Michiel Huisman in 'Game of Thrones' seizoen 5
Series / Nieuws

Vaste rol voor Michiel Huisman in 'Game of Thrones' seizoen 5

De Nederlander speelt de rol van Daario Naharis.

Nog voordat de vierde reeks van HBO's Game of Thrones van start gaat, heeft de Nederlandse acteur Michiel Huisman al een contract getekend voor het vijfde seizoen van de serie. Dat seizoen heeft nog geen groen licht gekregen, maar dat is bij de hitserie uiteraard niet meer dan een formaliteit.

Huisman speelt in de serie de rol van Daario Naharis. Hij vervangt daarmee Ed Skrein, die de rol in seizoen drie speelde. Daario is de nieuwe liefde van Daenerys (Emilia Clarke). Game of Thrones is de tweede serie waarin Huisman een vaste rol krijgt. Eerder was de 32-jarige acteur te zien in HBO-serie Treme, en ABC-serie Nashville.

Het vierde seizoen van Game of Thrones heeft nog geen uitzenddatum, maar de afgelopen jaren ging een nieuw seizoen telkens eind maart, begin april van start in de Verenigde Staten. De kans is dan ook groot dat dit komend jaar ook zal gebeuren.

Naast Huisman speelt ook Neerlands trots Carice van Houten een rol in de serie. In Nederland wordt Game of Thrones uitgezonden op RTL5. Daar is deze maand het tweede seizoen van start gegaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe details over Netflix-serie 'Sense8' van de Wachowski's
Series / Nieuws

Nieuwe details over Netflix-serie 'Sense8' van de Wachowski's

Het regisseursteam achter de The Matrix-trilogie waagt zich nu ook aan een tv-serie.

Afgelopen maart kondigde Netflix al aan dat ze de serie Sense9 zullen financieren. De serie vertelt een meeslepend wereldwijd verhaal over verbonden en opgejaagde zielen. Indertijd werd er nog weinig onthuld over de serie van de Wachowski's en J. Michael Straczynski, maar nu zijn er meer details bekend geworden.

De sciencefiction-dramaserie richt zich op acht mensen verspreid over de hele wereld, die verbonden zijn met elkaar door een gedeeld gewelddadig visioen. Elke aflevering (met settings in Groot-Brittannië, Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlijn, Mexico Stad, San Francisco en Chicago), zal de afzonderlijke verhalen van de verschillende personages volgen.

Onder de (nog niet gecaste) personages bevinden zich een nog niet uit de kast gekomen Mexicaanse soap-acteur, een IJslands feestbeest, een Duitse kluizenkraker, een Koreaanse zakenvrouw, een Afrikaanse buschauffeur en een transseksuele Amerikaanse blogger. De meest intrigerende personages zijn wellicht Jonas, een magische Afro-Amerikaan die zich openbaart aan alle andere personages en zijn boosaardige medestander Mr. Whispers. Zij zijn de schurken van het verhaal.

Sense8 moet ergens in 2014 te zien zijn op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Danny Cannon regisseert pilot 'Gotham'
Series / Nieuws

Danny Cannon regisseert pilot 'Gotham'

De serie gaat over de jonge jaren van James Gordon.

Vandaag is bekend geworden dat Fox Danny Cannon heeft ingehuurd om de pilot van hun nieuwe tv-serie Gotham te regisseren en produceren.

Cannon heeft zat ervaring op het gebied van pilots. Zo regisseerde hij de eerste afleveringen van series zoals CSI: Crime Scene Investigation, Nikita en The Tomorrow People. Daarnaast heeft hij al ervaring opgedaan in de strip-naar-filmwereld; hij regisseerde de niet al te geslaagde film Judge Dredd (1995) met Sylvester Stallone.

Gotham richt zich op een jonge James Gordon in zijn jaren voordat Gotham City werd beschermd door Bruce Wayne als Batman. Het lijkt er wel op dat een jonge Bruce in de serie zal verschijnen, en potentieel ook een aantal van zijn toekomstige vijanden.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer Gotham uitgezonden zal worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.