search

Ons nieuws van woensdag 22 oktober 2014

Blu-ray recensie - 'Bates Motel' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - 'Bates Motel' seizoen 2

Voordat het derde seizoen er komt, hebben we nog deze puike uitgave van het tweede.

Bedenker: Anthony Cipriano | Cast: Vera Farmiga (Norma Bates), Freddie Highmore (Norman Bates), Max Thieriot (Dylan Massett), Olivia Cooke (Emma Decody), Nicola Peltz (Bradley Martin) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: NBC, BNN

Vóór Alfred Hitchcock's Psycho was er Bates Motel. De serie volgt de beslommeringen van de beroemde Norman Bates en zijn moeder Norma, voor de gebeurtenissen die Hitchcock in zijn film liet zien. Deze werd goed ontvangen en is ondertussen aan zijn derde seizoen toe. Voordat het echter zover is, hebben we eerst nog de Blu-ray uitgave van het tweede seizoen.

Dit seizoen begint in de nasleep van de moord op Miss Watson. Normans (Highmore) onschuld wordt begraven onder blackouts, verdachte personen en zijn vreemde gedrag. Ondertussen moet Norma (Farmiga) duistere waarheden onder ogen zien wanneer familiegeheimen worden ontrafeld en er dreigingen uit het dorp komen die Norma's geluk in gevaar brengt. Ongeacht waar je heen gaat "“ er is geen ontkomen aan wat er onder de oppervlakte borrelt in White Pine Bay.

Waar het eerste seizoen van Bates Motel al positief ontvangen werd, is de ontvangst van dit tweede seizoen nog beter. Critici roemen vooral de geloofwaardige personages en het prachtige schrijfwerk. Tot slot zijn de kijkcijfers van deze NBC-serie ongeveer gelijk gebleven. Er keken naar elke aflevering meer dan twee miljoen mensen in de Verenigde Staten.



Blu-ray: Bates Motel seizoen 2 | Duur: 420 min. | Release: oktober 2014 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels, Frans 5.1 DTS-HD | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 5-053-083-005580 | Met dank aan: Universal

De uitgave van dit tweede seizoen is een reguliere Blu-ray keepcase, met daar omheen een slipcover. Op de voorkant een poster van het tweede seizoen, met daarop moeder Norma en zoon Norman. Verder vind je op de achterkant een synopsis van het tweede seizoen, informatie over de bonus features en tot slot nog de gebruikelijke technische details.

Maak je de hoes open, tref je binnenin twee discs aan. Een daarvan zit aan de linker- en de andere aan de rechterkant. De discs hebben exact hetzelfde uiterlijk en op een nummer na, tref je geen informatie aan over wat erop staat. De locatie van de tien afleveringen en reeks extra's staat dus niet gespecificeerd. De beeld- en geluidkwaliteit zijn van hoog niveau. De balans tussen dialoog en muziek is gevonden en de beelden zijn haarscherp.

Verder zijn er genoeg extra's aan te treffen op deze uitgave, om je voorlopig even zoet te houden. Dan moet je denken aan de gebruikelijke verwijderde scènes, maar ook drie bijzonder interessante mini-documentaires. Twee daarvan handelen over de eerste en laatste aflevering van het seizoen en één handelt over Bates Motel en de oorsprong van een psychopaat.

Toekomst
Afgelopen april werd nog aangekondigd dat de serie een derde seizoen zal krijgen. "Het ongelofelijke schrijversteam en de getalenteerde cast van 'Bates Motel' maakt deze serie een van de meest meeslepende dramaseries op televisie. De briljante twists van de afgelopen twee seizoenen zorgen dat de loyale fans terug blijven keren voor meer avontuur. We zijn erg trots op de serie," konden we toen lezen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe preview 'The Flash' aflevering 1.4
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe preview 'The Flash' aflevering 1.4

Wentworth Miller maakt in de aflevering zijn opwachting als Captain Cold.



The CW heeft een nieuwe preview van aflevering 1.4 van The Flash vrijgegeven. Wentworth Miller maakt in de aflevering zijn eerste opwachting als schurk Captain Cold. De aflevering waarin hij te zien zal zijn wordt op 28 oktober uitgezonden. Je kunt de beelden hierboven bekijken!

The Flash is een serie van bedenkers Greg Berlanti en Andrew Kreisberg, die samen met Geoff Johns de pilot-aflevering schreven. De pilot werd geregisseerd door David Nutter, die ook de pilot van Arrow regisseerde. Grant Gustin, Candice Patton, Jesse L. Martin en Michelle Harrison"‹ spelen de hoofdrollen in de serie.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie 'Scream' zonder Ghostface
Series / Nieuws

Tv-serie 'Scream' zonder Ghostface

Scream is Ghostface en Ghostface is Scream, toch?

MTV werkt al enige tijd aan een tv-serie rond de succesvolle Scream-slashers van regisseur Wes Craven en Kevin Williamson. De bekende tv-zender heeft ondertussen een regisseur en cast gevonden, maar nu blijkt dat zij mogelijk niet te maken gaan krijgen met het belangrijkste gezicht uit de franchise: Ghostface.

Volgens RJ Torbert van FunWorld, de eigenaar van de rechten van de Ghostface "look", zullen we de Ghostface-killer (in eerste instantie) niet terug gaan zien in de serie. Dit liet hij weten in een interview met GhostFace.co.uk: Ze hebben aangegeven dat Ghostface op dit moment niet betrokken wordt bij de serie, in verband met de richting die ze kiezen. Dit betekent overigens niet dat Ghostface niet later in de serie naar voren komt. Er is dus nog een opening, maar voorlopig is hij dus niet in beeld.

Ook laat Torbert weten dat hij teleurgesteld/verbaasd is in/over deze keuze: "Scream is Ghostface en Ghostface is Scream. Desondanks hebben wij de rechten van Ghostface en behoort de Scream-franchise toe aan The Weinstein Company. Het is hun recht om een film of serie op te nemen zonder Ghostface. We wensen de studio veel succes en ik ben er zeker van dat veel Scream-fans de serie zullen kijken."

De tv-serie, mogelijk in 2015 op de buis, zou zich focussen op een YouTube video. Deze online video zou leiden tot verschrikkelijke gebeurtenissen. De 'regels' van horrorfilms zouden naar verluidt "de richting" zijn van 'Scream: de serie'.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser onofficiële 'Dredd' spin-off 'Judge Dredd: Superfiend'
Series / Nieuws

Teaser onofficiële 'Dredd' spin-off 'Judge Dredd: Superfiend'

Eerste beelden van de animatieserie van Adi Shankar.

[video_embed]717[/video_embed]

Eerder deze week zagen we al een paar afbeeldingen van en uit Judge Dredd: Superfiend, de onofficiële spin-off van de film Dredd. Hierboven heb je kunnen kijken naar een eerste teaser, die morgen wordt aangevuld met een volledige trailer.

Dredd-producent Adi Shankar zit achter het project. Eerder was hij verantwoordelijk voor de korte Punisher-film Dirty Laundry waarin rollen waren weggelegd voor Thomas Jane en Ron Perlman.

In Judge Dredd: Superfiend zullen we vooral het griezelige personage Judge Death te zien krijgen. Dit doodse personage weet Dredds wereld binnen te komen via een parallelle dimensie. Volgens Death is al het leven een misdaad en staan er slechts twee gerechtvaardigde straffen op: een marteling en de dood.

Vanaf 27 oktober verschijnen de webisodes waarschijnlijk op Machinima.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Charlie Cox: 'Daredevil' duisterder dan andere Marvel-projecten
Series / Nieuws

Charlie Cox: 'Daredevil' duisterder dan andere Marvel-projecten

Charlie Cox heeft nog nooit zoiets duisters gezien van Marvel.

Tijdens de première van de film The Theory of Everything, kreeg The Hollywood Reporter de kans om kort met Charlie Cox te spreken over zijn rol in Marvel/Netflix-serie Daredevil. Volgens Cox wordt de serie bijzonder duister, zelfs duisterder dan al het andere dat we eerder van Marvel gezien hebben.

"Ik heb comic na comic na comic gelezen," begon Cox te vertellen. "Ik heb in heel mijn leven nog nooit zoveel comics gelezen, en we zoeken naar momenten in de comics om in de serie naar te refereren. We proberen een nieuwe serie te maken, die veel, veel duisterder is dan wat ik tot nu toe van Marvel gezien heb."

Die duisterheid past wel bij het personage Daredevil. Eerder incarnaties van verhalen over de blinde burgerwacht Matt Murdock lieten hem ook al zien als duister. "Het concept dat hij niet kan stoppen. Hij gaat naar buiten en neemt het heft in eigen hand. En hij weet niet of hij ermee kan stoppen. Wellicht dat hij eraan verslaafd is geraakt."

Naast Charlie Cox spelen ook Rosario Dawson (Claire Temple / Night Nurse), Vincent D'Onofrio (wilson Fisk), Elden Henson (Foggy Nelson), Deborah Ann Woll (Karen Page), Bob Gunton (Leland Owlsley / The Owl), Vondie Curtis Hall (Ben Urch), Toby Leonard Moore (Wesley) en Ayelet Zurer (Vanessa) rollen in de serie. Deze is vanaf mei 2015 op online streamingdienst Netflix te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Elitemoordenaar in promo 'Gotham'
Series / Trailer

Elitemoordenaar in promo 'Gotham'

En Harvey Bullock wordt geconfronteerd met beslissingen uit het verleden.



Fox heeft weer eens een promo vrijgegeven voor een aankomende nieuwe aflevering van Gotham. De aflevering, die de titel Spirit of the Goat draagt, laat zien hoe een moordenaar het voorzien heeft op de eerstgeborenen van Gothams elite. Later wordt Harvey Bullock (Donal Logue) geconfronteerd met beslissingen uit het verleden.

De zesde aflevering van Gotham is in de Verenigde Staten op 27 oktober te zien. Vaste rollen zijn naast die van Logue voor Ben McKenzie (Detective James Gordon), Jada Pinkett Smith (Fish Mooney), Sean Pertwee (Alfred), Robin Lord Taylor (Oswald Cobblepot/The Penguin), Erin Richards (Barbara Kean), David Mazouz (Bruce Wayne), Camren Bicondova (Selina Kyle/de toekomstige Catwoman), Zabryna Guevara (Captain Sarah Essen), Cory Michael Smith (Edward Nygma/de toekomstige Riddler), Victoria Cartagena (Renee Montoya), Andrew Stewart Jones (Crispus Allen) en John Doman (Carmine Falcone).

Gastrollen zijn er tot slot voor Carol Kane (Gertrud Cobblepot), Dan Hedaya (Detective Dix), Kim Director (Lacey White), Mackenzie Leigh (Liza), Susan Misner (Dr. Marks) en Christopher Baker (The Goat/Raymond Earl).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.